kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Merve Sevim’in anne ve babası kızlarının acısının üzerine açılan davayla şoke oldu.

Kızları şofben kurbanı anne-babaya dava

Ali EYCE SABAH
İzmir'de şofbenden zehirlenip ölen 14 yaşındaki kızın anne ve babasına, önlem almadıkları gerekçesiyle 3 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı..
İzmir'de baca tıkalı olduğu için şofbenden zehirlenerek ölen 14 yaşındaki kızın anne ve babasına, "Taksirle ölüme neden olmak" suçundan dava açıldı. Vali Kazım Paşa İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi olan 14 yaşındaki Merve Sevim, yılbaşının ertesi günü evlerinde duş almak için banyoya girdi. Ancak genç kız uzun süre dışarıya çıkmayınca, şüphelenip kapıyı çalan baba Erkut Sevim (34) yanıt alamadı. Bunun üzerine banyoya giren anne Şermin Sevim (33), kızını yerde baygın halde yatarken buldu. Olay yerine gelen sağlık ekipleri talihsiz kızın hayatını kaybettiğini belirledi. Olaydan sonra banyoda inceleme yapan polis, bacanın bir kısmının tıkalı olduğunu belirledi. Savcının isteği doğrultusunda yapılan otopside, genç kızın şofbenden sızan gazdan zehirlenerek öldüğü saptandı.

ÖNLEM ALINMAMIŞ
Soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, baba Erkut Sevim ve anne Şermin Sevim hakkında, banyoda zehirlenme tehlikesine karşı gerekli önlemleri almayarak, kızlarının, "Taksirle ölümüne neden oldukları" gerekçesiyle, 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Kızlarının acısının üzerine bir de bu dava haberiyle şoke olan anne-baba, önümüzdeki günlerde İzmir 21. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkacak.