kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

DTP'ye sırtını döndü

ANKARA
Cumhurbaşkanı ile Meclis Başkanı'nın görüştüğü DTP'lilere randevu vermeyen Başbakan, "PKK'yı, terör örgütü ilan etmedikçe kendileriyle görüşmem" dedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Köksal Toptan'dan sonra kendisiyle görüşmek isteyen DTP'lilere sert çıktı. "PKK'yı terör örgütü ilan etmedikçe sizinle görüşmem" diyerek randevu vermeyen Erdoğan, DTP'yi "etnik milliyetçilik" yapmakla suçladı.

'ETNİK MİLLİYETÇİ'
Resmi bir ziyaret için Ankara'da bulunan Karayipler Başbakanı ile görüştükten sonra basın toplantısı düzenleyen Başbakan Erdoğan, gazetecilerin DTP'nin randevu talebiyle ilgili sorularını yanıtladı. Erdoğan, şunları söyledi: "Randevu talebinde bulundular. Bu randevu talebiyle ilgili Başbakan Yardımcım ve Grup Başkan Vekili arkadaşımı görevlendirdim. Sayın Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, arkadaşlarımızla görüşme yaptılar. Benim baştan beri bir hassasiyetim var. Parlamento çatısı altında bulunan DTP, PKK'yı, terör örgütü olarak ilan etmedikçe kendileriyle Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak görüşmem, bunu kendilerine ilettim.AB, ABD terör örgütü ilan ediyor, BM kayıtlarına giriyor. Parlamentoda bulunan siyasi partinin ilan etmemesini kabul edemem." Başbakan, hükümetin Doğu'ya yönelik yatırımlarını "Seçim yatırımı" olarak eleştiren DTP'ye şu yanıtı verdi: "Bu siyasi parti, ne bölgenin ne de benim Kürt kökenli vatandaşlarımın temsilcisi veya onlara ipotek koyan bir parti değildir. Son 5 yılda Doğu ve Güneydoğu'ya toplam yatırım 8.4 katrilyona ulaşmıştır. Onların bu ifadelerinden dolayı bu işi yapmayalım mı? Böyle saçmalık olur mu?" Partisinin kırmızı çizgilerini hatırlatan Erdoğan, "Bizler etnik milliyetçilik yapmıyoruz. Bunlar etnik milliyetçilik yapıyor" dedi.