kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Başbakanlık koruma altında

BÜLENT AYDEMİR
Başbakanlık binası, TÜBİTAK tarafından yürütülen "savunma ve güvenlik modernizasyon projesi" sayesinde her türlü saldırıya karşı sıkı bir güvenlik kalkanına kavuşuyor. Bugüne kadar yapılanlar şöyle:

* KIZILÖTESİ KAMERA: Başbakanlığın çevresi, renkli görüntü veren ve gece görüşüne sahip kızılötesi kameralarla donatıldı.

* MOBİL JAMMER: Bombalı saldırıları bertaraf edecek, yaydığı sinyallerle telefon dinlemelerini olanaksız hale getirecek 5 adet son teknoloji ürünü jammer, önceki gün bakanlar kurulu toplantısının devam ettiği saatlerde, başbakanlığa teslim edildi.

*EL DEDEKTÖRÜ: Korumalar kalabalık mekânlarda, şüpheli gördükleri şahısları avuçta tuttukları "titreşimli dedektörle" tarıyor. Dedektör, herhangi bir metal yoğunluğu, yani bir bomba düzeneği ya da ateşli silah algıladığında, titreşim yayarak korumayı uyarıyor.

* JAMMER KALKANI: Başbakanlık merkez binasının çevresine ve avlusuna, etki gücü yüksek, 0.3 GHz sinyal gücünde, 4 adet sabit jammer yerleştirildi. Cihazlardan biri ön, biri arka cepheye, diğer ikisi ise, bahçeyi gören duvarların çatıya yakın bölümlerine takıldı.

*ARAÇ JAMMER'I: Gigra adı verilen kameralı portatif cihazı kontrol eden güvenlik görevlisi, kamerayı istediği yöne çevirebiliyor.
Haberin fotoğrafları