kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Sinan Çetin ve Zeki Alasya artık konuşmuyor.

Sinan Çetin ayıp etti!

* Yönettiğiniz ve başrolünü oynadığınız 'Cumhurbaşkanı Öteki Türkiye' filmiyle ilgili yapımcı Sinan Çetin'le aranız bozuk. Ama siz bu konuda daha önce hiç konuşmadınız. Neydi işin aslı?
Filmi çekmeden evvel Sinan Çetin'e senaryoyu defalarca götürdüm. Para verildi, filmi çektim. Bir günlük iş kalmıştı, hava muhalefetinden ara verince "Kurguya başlayın, hava düzelince eksiği çekeriz" diye haber geldi bana. Kurgu başladı, Sinan Çetin seyretti ve "Bu benim düşündüğüm film değil" dedi. Bir prodüktör bunu, senaryodan haberi yoksa söyler. Oysa ben senaryoyu 6-7 defa onaylatmıştım. Bu arada prodüksiyon amirine, eksik bölümü çekmeyi ve işimi bitirmeyi teklif ettim ama bana çektirmediler filmi. Sinan "Bu film böyle olmayacak! Kusura bakmayın ben okumamıştım senaryoyu" dedi. Dehşet içinde kaldım. Tartışmalar uzayınca film rafa kaldırıldı. Aradan üç sene geçti, Sinan'ın ağabeyi "Filmi vizyona sokacağız" dedi. Bu arada bir film daha çekti; bana önerip de kafama yatmayan filmi çekti. Yakında çıkacak. Cumhurbaşkanını da Kenan Işık oynadı.

ALLAH'A HAVALE...
* Sizin çektiğiniz film vizyona girmişti ama...
Benim filmim bölük pörçük piyasaya çıkarıldı. Bir ayıp daha yapıldı. Israrla 'müzik yapılsın' dedim. Ucuza getirilsin diye oradan buradan bulunan müzikler kondu filme. Bu, 40 küsur yıldır bu işi yapan bana karşı çok büyük bir ayıptır. 'Benim param' diye bu kadar sorumsuzca ve keyifi bir davranış kabul edilemez. Tabii, prodüktör Sinan Çetin; Zeki Alasya söylese ne olur, söylemese ne olur! Sinan Çetin'i ve onun mantığını Allah'a havale ediyorum. Bu ayıpları yapmaya devam edecekler, yapmasınlar...