kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Zihni Göktay oyunda, ‘Rıza’ adında bir külhanbeyini canlandırıyor.

'24 ayar' müzikal tam 24 yıldır sahnede! '

Tiyatronun unutulmaz müzikali 'Lüküs Hayat' 24 yaşına bastı. Geride kalan 23 yılı, Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlenen bir temsille kutlayan oyun ekibi, teşekkür plaketiyle ödüllendirildi..
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın eskimeyen müzikali 'Lüküs Hayat'ın tiyatro sahnesindeki 24. yılı, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlenen bir temsille kutlandı. Ekrem Reşit Rey'in yazdığı, Cemal Reşit Rey'in bestelediği, Haldun Dormen'in ise yönettiği müzikal, seyircilerden yıllardır olduğu gibi yine büyük alkış aldı.

GÖKTAY HALA SAHNEDE!
1930'lu yıllarda yazılan ve Cumhuriyet sonrası dönemde yanlış anlaşılan Batılılaşma olgusunu ele alan oyunda, sonradan görme insanlarla Mıstık' ve 'Rıza' adlarında iki külhanbeyinin içine düştükleri gülünç olaylar anlatılıyor. Sahnelendiği yıllar boyunca, hep ilgiyle izlenen ve kapalı gişe oynayan müzikalin kadrosu bugüne kadar defalarca değişti. Sadece usta tiyatrocu Zihni Göktay, 'Rıza' karakterini canlandırmaktan hiç vazgeçmedi ve adeta bu rolle özdeşleşti.

TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ
Oyunun gösteriminin ardından Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmen Yardımcısı Volkan Sağırosmanoğlu sahneye çıktı ve başta Haldun Dormen olmak üzere, 23 yıl boyunca oyuna katkıda bulunup, hala hayatta olan tüm oyunculara, orkestra üyelerine ve teknik elemanlara birer teşekkür plaketi verdi. Yıllar boyunca, oyunda 'Zeynep' karakterini canlandıran ünlü tiyatrocu Suna Pekuysal rahatsızlığı nedeniyle törene katılamadı.
Haberin fotoğrafları