kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Domatesli fırın makarna

Makarnayı bol tuzlu suda haşlayın, süzün ve soğuk sudan geçirin. Zeytinyağı, salça, ufak doğranmış domatesler ve biberi hafif kavurun. Bir tencereye iki su bardağı su koyun, kaynayınca domates çorbasını bir su bardağı soğuk suyla eritip ilave edin. Koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Yağlanmış fırın tepsisine makarnayı yayın, üzerine pişirilen domatesli sosu dökün, bir kaşık margarini parça parça üzerine koyun. 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkarınca üzerine kaşar peyniri ve maydanoz serpin.

MALZEMELER
*
1/2 paket domatesli makarna
* 1 paket domatesli kremalı çorba
* 1 çorba kaşığı margarin
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı salça
* 3 adet domates
* 2 adet yeşil biber
* 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
* 1 tatlı kaşığı fesleğen
* Tuz
* 2-3 dal ince kıyılmış maydanoz

Hünkar tacı
Fırını orta derecede ısıtın. Diğer yanda kıymayı ufalanmış ekmek içi, süt ve baharatla birlikte yoğurup, halka haline getirin ve 30 cm. çapındaki bir tart kalıbının içine yerleştirin. Ortasını patates püresini alacak kadar açık bırakın. Fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkarın, dibinde birikmiş olan et suyunu kaşıkla alın ve halkanın ortasını patates püresi ile doldurun. Peynir dilimlerini pürenin üzerine koyun. Tekrar fırına verin ve peynirler eriyinceye kadar pişirin. Yeşil sebzeleri tereyağ ile yağlayıp, halkanın etrafını süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER
*
500 gr. kıyma
* 3 dilim bayat ekmek içi
* 1/2 bardak süt
* 1 çay kaşığı tuz
* 2 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
* 3 çorba kaşığı ketçap
* 2 bardak patates püresi
* İnce kaşar peyniri dilimleri
* 1 ufak kutu konserve bezelye veya fasulye (pişirilip süzülmüş)
* Tereyağı

Pekmezli un helvası
Unu tencereye koyun, çok kısık ateşte, yağsız olarak 45 dakika kavurun. Suyu, sütü ve pekmezi iyice karıştırarak eritin. Kavrulan una soğuk olarak dökün. Tereyağını da ilave edip, kısık ateşte hafif hafif karıştırarak pişirin. Ateşten alıp, kapağını kapatıp, 10 dakika dinlendirin. Fıstıkları bir tatlı kaşığı yağla tavada pembeleştirip, helvaya ilave edin. Bir çorba kaşığını ıslatın, helvadan kaşık kaşık alarak servis tabağına dizin.

MALZEMELER
*
2 su bardağı un
* 2 su bardağı pekmez
* 125 gr. tereyağı
* 2 su bardağı su ve süt
* 1 çay bardağı dolmalık fıstık