kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
YENİ VALİ SİYAHİ VE GÖRME ÖZÜRLÜ... Vali Spitzer'in yerine New York'ta ilk kez siyahi ve görme özürlü olan David Paterson atandı.

Telekızlara 80 bin $ ödeyen vali istifa etti

DIŞ HABERLER
ABD'de fuhuş çetesinin gönderdiği telekızlara 6 yıl içinde 80 bin dolar ödediği ortaya çıkan New York Valisi Eliot Spitzer, dün istifasını sundu..
ABD'de bir fuhuş kulübünün düzenli müşterisi olduğu ortaya çıkan New York Valisi Eliot Spitzer, dün bir basın toplantısı düzenledi. New Yorklulardan özür dileyen Spitzer, istifa ettiğini açıkladı ve yerine geçecek olan Vali Yardımcısı David Paterson'ın isteği doğrultusunda istifasının pazartesi gününden itibaren geçerli sayılacağını söyledi. ABD basınında yer alan haberlere göre, Emperor's Club adlı telekız pazarlayan kurumun "en sadık" müşterilerinden olan Spitzer, bugüne kadar 80 bin dolara yakın para ödedi. İzlendiğinden şüphelenen Vali parayı 10'ar bin dolar olarak farklı isimlerdeki danışmanlık firmalarına yatırdı. İnternet sitelerinde Vali'nin son 6 yılda 7 ila 8 ayrı kadın istediği kaydedildi.

YARGILANMASI GÜNDEMDE
Spitzer'in istifasının ardından yargılanıp yargılanmayacağı tartışılıyor. Washington'daki yetkililerin Spitzer'in eyaletlerinde suç kabul edilen "Fuhuş için para ödemesi"nedeniyle yargılanıp yargılanmayacağı konusunu değerlendirdikleri belirtildi.
Haberin fotoğrafları