kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Recep Tayyip Erdoğan

Paketten Kürtçe TV 12 milyar dolar çıktı

DIŞ HABERLER
Başbakan Erdoğan Kürt sorununun çözümü için atılacak siyasi ve ekonomik adımları New York Times'a anlattı. Bölgeye 12 milyar dolar yatırım yapılması planlanıyor..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Amerika'nın önde gelen gazetelerinden New York Times'a röportaj verdi. Ankara'daki resmi konutunda New York Times muhabiri Sabrina Tavernise'e konuşan Erdoğan, "Yatırım projesiyle Güneydoğu'ya iş imkanı sağlayarak, gençlerin PKK'dan uzaklaşmasını amaçladıklarını" belirtti. Erdoğan, Ankara'nın gelecek 5 yıl içerisinde Güneydoğu'ya "11-12 milyar dolarlık bir dizi yatırım" yapacağını söyledi. Proje aşamasında olan planın 2 ay içerisinde tamamlanacağını kaydeden Erdoğan, plan kapsamında bölgeye 2 büyük baraj ve sulama kanalları yapılacağını, asfalt yol çalışmalarının tamamlanacağını ve Suriye sınırındaki mayınların temizleneceğini ifade etti. Erdoğan, yardımcılarından birisini bölge kentlerini ziyaret etmekle görevlendirdiğini de belirtti. Başbakan Erdoğan, plan kapsamında, Kürtçe televizyon kanalının da açılacağını belirtirken, birkaç ay içerisinde Farsça ve Arapça yayın yapan kanalların da yayına başlayacağını ifade etti.

"K. IRAK'TA AKRABALARIMIZ VAR"
Erdoğan, konuşmasında TSK'nın son Kuzey Irak operasyonuna da değindi. Türkiye'nin bölgede kesinlikle misafir olmadığını söyleyen Erdoğan, "bugüne kadar Irak'a giren herkes bir süre kalıp çıkacak ama biz kalacağız" dedi. Erdoğan, K. Irak temsilcileriyle "gayrı resmi" görüşmelerde bulunduklarını belirterek, "Kuzey Irak'ta akrabalarımız var ve oradakilerin de Güneydoğu'da akrabaları var. Eğer onlarla olmazsa, kiminle iyi ilişkilerimiz olacak?" diye konuştu. Ankara'nın, Irak'ın Basra kentinde de konsolosluk açmayı planladığını kaydeden Erdoğan, Türkiye'nin, AB'ye tam üyelik hedefinden de vazgeçmediğini söyledi. Erdoğan, "Üyeliek sürecinde yavaşlama olmayacak, bu konuda kararlıyız" dedi. Başbakan Erdoğan, "Avrupa standartlarını karşılamak için gereken sosyal güvenlik yasasının da, 2 ila 3 hafta içerisinde Meclis'e geleceğini" sözlerine ekledi.