kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İran'la savaş karşıtı generale jet emeklilik

ABD'nin Ortadoğu'daki tüm kuvvetlerinin komutanı, ani bir kararla emekli oldu. Karar, İran'a olası bir savaşa karşı olduğu için Bush yönetiminin onu istemediği haberleri sonrasında geldi..
ABD Savunma Bakanlığı'nda (Pentagon) deprem... ABD'nin Yakın Doğu bölgesinden sorumlu Merkez Komutanlığı'nın (Centcom) Komutanı Oramiral William Fallon, ani bir kararla görevinden istifa etti. Fallon, geçen hafta Esquire dergisinde, ABD'li şahinler arasında İran'a yönelik operasyona karşı çıkan tek isim olarak tanımlamıştı. Siyasi kulislerde de Bush yönetiminin Fallon'un görevden ayrılmasını istediği konuşuluyordu. Fallon'un istifasını açıklayan Savunma Bakanı Robert Gates, Oramiral'in emeklilik için kendisinden izin istediğini ve bunun "çok doğru" bir hareket olduğunu belirtti.

PKK AÇIKLAMASI
Fallon da açıklamasında bir görüş ayrılığı bulunduğunu sanmadığını, ancak bu yönde bir algılamanın bile görevini yerine getirmesine izin vermeyeceğini belirtti. Fallon, geçen hafta da terör örgütü PKK ile bir çeşit uzlaşmanın gerektiğini ileri süren sözleri yüzünden Türkiye'de tepki toplamıştı.