kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Rektörler sevindi 'Haklılığımız ortaya çıktı'

Nergis DEMİRKAYA/ANKARA
İLİŞKİLİ HABERLER
Rektörler sevindi 'Haklılığımız ortaya çıktı'
* Mustafa Akaydın (Üniversitelerarası Kurul Başkanı-Akdeniz Üniversitesi Rektörü): Karar Türkiye'nin hukuk devleti olduğunu gösteriyor. YÖK Başkanı adına üzülüyorum. 3 aylık görev süresinde böyle kritik bir konuda hukuksuz bir genelgeyi dayatması, bunun uygulanmasını istemesi nelere yol açtı.

* Ural Akbulut (ODTÜ): Danıştay YÖK Başkanı Özcan'ın kendini Meclis'in yerine koyup, YÖK ek 17'de düzenleme yapılmadan, bir genelge ile türbanın serbest bırakılamayacağını gösterdi. Rektörlerin haklılığı ortaya çıkıyor.

* Nusret Aras (Ankara Üniversitesi): Danıştay kararı Türkiye'de türban konusunda kaotik durum varmış düşüncesini ortadan kaldırdı. Bütün tereddütleri yok ediyor. Hakkımızda suç duyurusu yapıldı. Danıştay eski mevzuatın geçerli olduğunu gösterdi.

* Fatih Hilmioğlu (İnönü Üniversitesi): 2.5 milyon öğrenciyi ilgilendiren bu kadar hassas bir konuda YÖK Başkanı'nın resen bunu yapamayacağını söylemiştik. Kamu kurumlarına türbanlı girip çalışanların oluşturduğu gibi üniversitelerde de fiili bir durum yaratarak türbanı serbest bırakmaya çalıştılar. Ama Ankara'da hâkimler var. Bunu gördük. Genelgenin yanı sıra YÖK Başkanı Özcan hakkında da işlem yapılmalı.