kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Vakıflar Yasası mahkeme yolunda

Yeni Haber
CHP, Meclis Genel Kurulu'nda geçtiğimiz hafta vetolu maddeleri yeniden kabul edilen Vakıflar Yasası'nı Anayasa Mahkemesi'ne götürecek. Anayasa Mahkemesi'ne başvuru konusunda grup kararı alan CHP'nin yanı sıra MHP de harekete geçerken, başvurunun ortak yapılması bekleniyor.

İktidarla muhalefet arasında sert tartışmalara ve "Lozan deliniyor" kavgasına yol açan Vakıflar Yasası, Anayasa Mahkemesi yolunda. Edinilen bilgilere göre, CHP grup toplantısının basına kapalı bölümünde, Vakıflar Yasası'nın Anayasa Mahkemesi'ne götürülmesi değerlendirildi. Yasanın Anayasa Mahkemesi'ne götürülmesi kararı alınan toplantıda, grup başkanvekillerine de başvuru için yetki verildi. Yüksek Mahkeme'ye iptal başvurusunun önümüzdeki hafta yapılması beklenirken, başvurunun gerekçesini ise Lozan anlaşmasının, çıkarılan Vakıflar Yasası ile delindiği görüşü oluşturacak. İptal başvurusunda 5737 Sayılı Vakıflar Kanunu'nun 5, 6,11,12, 14, 25, 26, 41'nci maddelerinin Anayasa'nın 2, 33, 90,125 ve 128'nci maddelerine aykırı olduğu belirtilecek. CHP, Sezer'in veto gerekçelerine de, Anayasa Mahkemesi'ne yapacağı başvuruda yer verecek.

MHP VE DSP DE DESTEK VERECEK

Vakıflar Yasası'nın daha önce 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edilen maddelerinin Meclis Genel Kurulu'nda yeniden görüşülmesi sırasında yasaya sert muhalefette bulunan MHP de, Anayasa Mahkemesi'ne yapılacak başvuru için CHP'yle temasa geçti. İptal başvurusuna MHP'nin de imza vermesi bekleniyor. CHP ve MHP'nin yanı sıra, DSP de, iptal başvurusuna imza verecek.

(ANKA)