kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Keçi kuyruğu ile tahmin yapılmaz'

Çiçek, "Kürdistan lafını duyunca suratı asıldı" diyenlere, "Keçinin kuyruğuna bakarak hava tahmini doğru çıkmaz" yanıtı verdi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Keçi kuyruğu ile tahmin yapılmaz'
Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada, 27 Mayıs'ı savunan Danıştay Başsavcısı Tansel Çölaşan'a ve kendisi için "Talabani'den Kürdistan sözünü duyunca suratı asıldı" yorumu yapanlara yanıt verdi. Çiçek Çölaşan'a "Emekli olduktan sonra konuşsun" derken, surat asma iddialarına "Keçinin kuyruğuna bakarak hava tahmini doğru çıkmaz" esprisiyle karşılık verdi. Çiçek, YouTube'a son günlerde ses kayıtları yüklendiği iddia edilen kişileri bu konuda açıklama yapmaya da çağırdı. Çiçek'in değerlendirmeleri şöyle: - ("Menderes hükümeti çocuk ve bebek davalarından değil, Atatürk'ün kurduğu cumhuriyete ihanetten yargılanmalıydı, cezalandırılmaları gerekirdi" diyen Tansel Çölaşan'a.) Hukuk adamlarının hukukun dışında gelişen olayları tasvip eder açıklama yapması doğru olmaz. Bu ülkede 27 Mayıs'ı tasvip eden hukukçu var mıdır onu da merak ediyorum. 3 tane devlet adamının asılması bu ülkeye ne getirmiştir ona bakmak gerekir. Eski bir Adalet Bakanı olarak hukukçuların bu konuda sessiz kalmaları gerektiğini düşünüyorum. Konuşacaklarsa emekli olduktan sonra konuşurlar, buna engel yok. O kadar ifade özgürlüğü var, 301'e girmez o.

"AÇIKLAMA YAPSINLAR"

* (YouTube
) Bu isimleri geçenler belli görevleri yapmış, yapmakta olan insanlardır. Önemli iddialar gündeme geldiğine göre bir açıklama yapmaları gerekir. Bunlar söylenmediyse ortada suç teşkil eden hususlar vardır. İlgili makamlara başvurmaları lazım. Söyledilerse içeriyi suç teşkil eder. Onunla ilgili yargı makamlarının, Cumhuriyet savcılarını işlem yapmaları gerekir.

* (Celal Talabani'nin kullandığı, "Kürdistan" lafından rahatsız olduğu ve yüzünün asıldığı değerlendirmelerine) Yüz hareketimizin de okunduğuna ilk defa şahit oluyoruz. İnsanız, yorgunluk oluyor. Ben bir devlet görevi yapıyorum temsil ettiğim devlet de Türkiye Cumhuriyeti'dir, hükümetidir. Gelen konuk kim olursa olsun ona misafirperverlik göstermek bizim devlet terbiyemizin bir gereğidir. Yüz ifadelerine bakarak bunu değerlendirmek hiç doğru değildir. Bu, keçinin kuyruğuna bakarak hava tahmini yapmaya benzer. Sonra hava açık dersiniz, bir bakarsınız yağmur yağar. Toplantıda, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin Ankara ziyareti de ayrıntılarıyla ele alındı. Çiçek "Irak'la ilişkilerimizin yeni baştan gözden geçirilmesinde, en üst düzeyde ele alınmasında sayısız faydaları var. Bakan ve bürokrat düzeyinde daha sık ve yakın işbirliği gerekmektedir. Başka bir formatta bu ilişkiler yürütülecektir" dedi.