kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Toptan ile Türk 45 dakika süren bir görüşme yaptı.

DTP bugün de Köşk'te

Hazal ATEŞ
Seçimlerden sonra devlet kademelerinden randevu isteyen DTP, ilk resmi görüşmesini TBMM Başkanı ile yaptı. Türk'ü bugün de Gül kabul edecek..
Seçimlerden sonra Cumhurbaşkanı, Başbakan ve TBMM Başkanı'ndan randevu isteyen DTP ilk görüşmesini Köksal Toptan'la yaptı. DTP Grup Başkanı Ahmet Türk bugün de öğleden sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edilecek. Türk, DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş ve Toptan'ın 45 dakika süren görüşmesinin ana temasını Kürt sorunun barışçıl yollarla çözümü ve dokunulmazlık dosyaları oluşturdu. Türk, parlamentonun Kürt sorunu çözümüne müdahil olmasını istedi. DTP milletvekillerinin dokunulmazlık kaldırılmadan yargılanmalarını eleştiren Ahmet Türk, şöyle dedi: "1994'te milletvekiliydim. O dönemde bütün dosyalar Meclis'e gönderilirdi ve dokunulmazlığın kaldırılması kararını Meclis verirdi. Ama bugün farklı bir uygulama var, bu yanlıştır, hukuki değildir."

GÜL'E İLETECEK
TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın ardından DTP'ye ikinci resmi kabul de Çankaya Köşkü'nden geldi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ahmet Türk'ü bugün saat 16.00'da kabul edecek. Türk benzer taleplerini Meclis Başkanı Toptan'dan sonra bugün Cumhurbaşkanı Gül'e de iletmesi bekleniyor.