kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

DTP'liler hakkındaki dokunulmazlık kararları incelemede

Yeni Haber
Meclis Başkanı Köksal Toptan, DTP'li Aysel Tuğluk ve İbrahim Binici hakkında Meclis Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'nun 'yargılanmalarına devam edilmesi' kararını incelemeye aldı.

Dün DTP Grup Başkanı Ahmet Türk ile Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş'ı kabul eden Toptan'ın, DTP'lilerin dokunulmazlıklarla ilgili şikayetleri üzerine, konuyu incelettirdiğini söylediği bildirildi.

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk ve Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, istedikleri randevular doğrultusunda dün ilk olarak Meclis Başkanı Köksal Toptan'la görüştüler. Türk ve Demirtaş, Kürt sorununa çözüm önerileri, Meclis çalışmalarında yaşadıkları sorunlar ile DTP'li milletvekillerinin dokunulmazlıkları hakkında verilen kararlar konusunda Toptan'a görüşlerini ve şikayetlerini ilettiler. Görüşmenin ardından Türk, DTP'li milletvekillerinin dokunulmazlıkları konusunu Toptan'a ilettiklerini belirtirken, '1994'te parlamentoda olan milletvekillerinden biriydim. O dönemde 125'ten yargılanmamıza, Devlet Güvenlik Mahkemeleri olmasına rağmen bütün dosyalar Meclis'e gönderilirdi ve dokunulmazlığın kaldırılması kararını Meclis verirdi. Ama bugün farklı bir uygulama var, bu yanlıştır bizce, hukuki değil" demişti.

Toptan'ın ise görüşmede, Türk ve Demirtaş'a, 'DTP'li milletvekilleri hakkında verilen kararları inceletiyorum" dediği öğrenildi. DTP'liler, bugün de saat 16.00'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le görüşerek kürt sorununa çözüm önerileri ile yine başta dokunulmazlıklar olmak üzere DTP'ye yönelik farklı uygulamalar konusundaki görüş ve şikayetlerini dile getirecek.

(ANKA)