kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Erdoğan'ın yurtdışı ziyaretleri Meclis gündeminde

Yeni Haber
CHP Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yurt dışına yaptığı ziyaretleri soru önergesiyle TBMM gündemine getirdi.

Aydoğan, TBMM Başkanlığına sunduğu önergede, Erdoğan'a, Başbakanlık görevini yürüttüğü sürenin kaç gününü yurt dışında geçirdiğini sordu. Erdoğan'ın, aynı gün içinde hem Türkiye'de, hem de yabancı bir ülkede bulunduğunda bu günün hnasıl değerlendirildiğini öğrenmek isteyen Aydoğan, önergesinde şu sorulara yer verdi:

''2003, 2004, 2005, 2006, 2007 ve 2008 yılları için yurt dışında olduğunuz günler yıllar itibariyle nedir? Yurt dışı gezileriniz için şahsınıza ödenen harcırah miktarı nedir? Yurt dışı gezilerinizin ülkemize maliyeti nedir? Yurt dışı gezilerinizde yanınızda olan eşiniz Emine Erdoğan'a herhangi bir harcırah ödemesi olmuş mudur?''

Başbakan Erdoğan'a, yurt dışı gezilerinde refakat eden kamu görevlilerinin kimler olduğunu ve görevlerini soran Aydoğan, bu kişilere ödenen harcırah miktarını öğrenmek istedi. Aydoğan, Başbakan Erdoğan'ın gezilerine katılan milletvekilleri ile hangi gezilere katıldıklarını ve yapılan ödemeleri de sordu.

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk de Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, yönetmelik değişikliğiyle ''Atatürk Köşesi'nin özel öğretim kurumlarının yönetim bölümünde bulunması zorunluluğunun kaldırıldığına ilişkin iddialara yer verdi.

AA