kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Yasemin Ergene

Yasemin'in babası sülük ihracat kralı

Yakup ÖNAL-ŞARKÖY
Oyuncu Yasemin Ergene'nin babası Kemal Ergene, Türkiye'nin dört bir yanından köylülere toplattığı sülükleri Avrupa ve ABD'ye ihraç ediyor..
Oyuncu Yasemin Ergene'nin Tekirdağ'da yaşayan babası Kemal Ergene, alternatif tıpta kullanılan sülüğün ihracatçısı çıktı. Yakın çevresinde 'Sülükçü Kemal' olarak tanınan Kemal Ergene Avrupa ve Amerika'nın sülük ihtiyacının büyük bölümünü karşılıyor.

YILDA BİR TON TOPLANIYOR
Geçen yıl kilosu 60 Euro'dan 800 kilo sülük ihraç ettiğini belirten Kemal Ergene, "Sülük 10 farklı hastalığı tedavi edebiliyor. Avrupa'daki alternatif tıp doktorlarının yüzde 80'i sülük kullanıyor" dedi. Ergene, önce bir arkadaşıyla ortak olarak başladığı işe artık tek başına devam ettiğini belirterek, yaptığı işle ilgili şunları söyledi:

15 DAKİKADA KANI EMİYOR
"Edirne, İpsala, Afyon, Konya, Sinop, Samsun; Terme gibi yerlerde büyük kamışlık sulak arazilerde sülük oluyor. Köylüler benim için yılda bir ton sülük topluyor." Yakın çevresine sülük tedavisi yaptığını da ifade eden Kemal Ergene "Tedavide uyguladığımız sülükler zehirli kanı 15 dakikada emer, eğer kan iltihaplı ise bu süre 20 dakikaya çıkar" şeklinde konuştu.