kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Halk müziği söyleyen vücudunu sergilemez

Geçen yıl ikinci albümü 'Kırmızıgül'ü çıkaran Pınar Sağ gündemdeki olay ve sanatçılarla ilgili açıklamalar yaptı. Halk müziğinin duayeni Arif Sağ'ın da gelini olan Pınar Sağ, Özcan Deniz'den Nihat Doğan'a kadar ünlü isimleri topa tuttu.....
* Neden bizim konserlerimizde değil de Özcan Deniz gibi isimlerin konserlerinde silahlar patlıyor? Biz yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda konser veriyoruz. Ama hiç kimse ne bizim üstümüze atlıyor ne kendini parçalıyor. Adam gibi gelip şarkımızı dinleyip gidiyorlar. Bırakın bize ateş etmeyi, eliyle bizi itmeyi bile akıllarından geçirmiyorlar. Özcan Deniz'in ve o tarz kişilerin hayatlarını çok fazla bilmiyorum. Çünkü aynı ortamlarda pek fazla durmadık. İnsan ne verirse onu alır. Özcan Deniz çok güzel bir ses. Yolu açık olsun ve de geçmiş olsun. Sonuçta o da bu coğrafyanın insanıdır...

FANTEZİ HALK NEDİR?

* Bence Nihat Doğan, Türk Halk Müziği sanatçısı değil. Nihat Doğan 'fantezi halk' okuyormuş. Fantezi halk ne demek? "Eurovision'da türkü söyleyelim" diyor ama türkü söylemek yaşam biçimiyle özdeştir. Eğer Nihat Doğan çok iyi bir yaşam portresi çizseydi ve türkülerini hissederek söyleseydi daha iyi olurdu.

* Türkü yarışmalarında kimse yarışmacıları oraya rencide etmek için çağırmadı. Kaşı, gözü, silikonu, şuyu-buyuyla yargılamadı. Hep şunu söylemişimdir; bizlerin farkı bu. Halk müziğine gönül veren bizler, vücudumuzu meta olarak kullanmıyoruz. Biz adam gibi işimizi yapmaya çalışıyoruz. Çünkü beni örnek alan iki yaşındaki çocuğa da sorumluluğum çoktur, 70 yaşındaki teyzeme de... O yüzden bizden ahlaki boyutta asla bir yanlış olmaz.

* Bülent Ersoy bizim büyüğümüz, saygısızlık yapmak istemiyorum ama hayat bu; evlilikler, ilişkiler bitebilir. Benim de evliliğim bir gün bitebilir. Hayatın bir yerinde belki zayıf düşeriz bu çok normaldir. Sayın Bülent Ersoy'un evliliğini tasvip etmiyorum. Evlilik çok kutsal ve asla ahlaksızca bir durumu kaldıramayacak kadar saygın bir kurum.
Haberin fotoğrafları