kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yunan Bakan'dan 'türban' desteği

ANKARA
AKP'nin düzenlediği "Kadın Şûrası"na katılan Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni, "Başörtüsü haktır, yasaklanmamalı" deyince salonda bulunan partililerden büyük alkış aldı..
AK Parti genel merkezinde düzenlenen, AK Parti 4. Uluslararası Yerel Yönetimler Kadın Şûrası'na katılan Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni, Türkiye'deki türban tartışmalarına katılarak ilginç bir çıkış yaptı. "Başörtüsü haktır, yasaklanmamalı" diyen Bakoyanni'nin bu sözleri salonda bulunan çoğunluğu türbanlı AK Partililerden büyük alkış aldı. Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, AK Parti Kadın Kolları'nın düzenlediği programa Türkiye ve dünyadan başarılı kadın siyasetçiler ve belediye başkanları katıldı. Toplantıya, CHP'den çağrılan tek isim, nüfusu 2000'in altına düştüğü için kapatılacak olan İzmir Seyrek Belediye Başkanı Nurgül Uçar oldu. Toplantıya Yunanistan Dışişleri Bakanı Bakoyanni'nin başörtüsüyle ilgili sözleri damgasını vurdu. "Dünyanın en güçlü 100 kadınından biri" olarak takdim edilen Bakoyanni'ye Başbakan Erdoğan, "Değerli aile dostum Bakoyanni"; Ali Babacan ise, "Sevgili Dostum Dora" diye hitap etti. Konuşmasında, Türkiye'deki başörtüsü tartışmalarına giren Bakoyanni şunları söyledi:

LAİKLİĞİ TEHDİT ETMEZ
"Konuştuğum kişiler, İslam dininin barış ve refah dini olduğunu söylüyor ve bunu Türkiye'de görüyoruz. İslam dünyasından pek çok kadının ve özellikle Türk kadınlarının, bir kadının kültürel kimliğinden bir şey kaybetmeden çok şey başarabileceğini ispatladı. Bu kadınlar seçme olanağı açısından hür oldukları için, tüm dinamizmlerini kullanma şansına sahip oldu. Şimdi de inanıyorum ki, eğer bazı kadınlar, kendi arzuları ile seçme özgürlüğü ifadesi olarak başörtüsü takıyorlarsa onlara neden bir daha yasaklama yükleyelim. Başörtüsü insan hakları ve laikliği tehdit etmez. " Erdoğan'da, Mart 2009'da yapılacak yerel seçimler için de kadınlara aktif olarak daha etkin görev üstlenme çağrısında bulundu ve "Kadın arkadaşlarımızı, belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve ilk genel meclis üyesi olarak çok daha ileri taşımak istiyoruz" dedi. "