kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Erdoğan'ın Uşak konuşması 3 polemik yarattı

1-'3 çocuk doğuran eve kapanıp kalır'
Kadınlara "En az üç çocuk doğurun" çağrısı yapan Başbakan Tayyip Erdoğan'a kadın milletvekillerinden tepki yağdı.
* Nesrin Baytok (CHP): Başbakan giderek Erbakanlaşıyor. Tamam kadınlar en az 3 tane doğursun ama Başbakan önce şu soruya cevap versin, bu çocuklara anne babaları nasıl aş, iş verecek, nasıl gelecek sağlayacak.
* Fatma Nur Serter (CHP): Çok çocuğu olan kadın eve hapsolur, ev kadını olur.
* Çağla A. Akyavuz (AKP): Bakabileceğimiz kadar çocuk yapmak daha doğrusu.
* Halide İncekara (AKP): Bakabileceğin kadar çocuk yapmak daha doğru. Aksi çocuklara eziyet. Yoksulluklae karşılaşıyorlar.

2-
'Elbise çıkarma görevini yap'
"
ABD'den talimat aldığımızı kanıtlasınlar siyaset elbisemi çıkarırım" diyen Erdoğan'a, CHP'den "elbisesini çıkaracağına görevini yapsın" yanıtı geldi.
* Hakkı Süha Okay (Grup Başkanvekili): Başbakan verdiği sözleri bir hatırlarsa elbisesini çoktan çıkarması lazımdı.
* Onur Öymen (Genel Başkan Yardımcısı): Elbiseniz kalsın ama siz görevinizi yapın. Harekatı başlatma ve bitirme sorumluluğu daima hükümettedir. Hiçbir hükümet bu sorumluluktan kaçamaz. Evet izin istemişlerdir, izin almadan yapmamışlardır.

3- "Affetme yetkisi Meclis'tedir"
"
Devlet suç işleyen katili affetmek yetkisine sahip değil. Katili affetme yetkisi maktulün varislerine aittir" diyen Erdoğan'a CHP ve MHP tepki gösterdi.
* Mustafa Özyürek (CHP Genel Başkan Yardımcısı): Af çıkarma yetkisi TBMM'nindir, şahısların af yetkisi yoktur. Bu sözler Başbakan'ın dini sembollerle, kutsal kitaptaki ayetlerle konuşma merakının sonucudur.
* Mehmet Şandır (MHP Grup Başkanvekili): Başbakan'ın kafası karışık, dünyevi bir hadiseyi ilahi bir kuralla yorumlaması da kafasının karışık olduğunu gösteriyor.