kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
S. Power

Hillary'ye sövdü Obama'yı yaktı

ABD'de başkanlık yarışında yine 'danışman' krizi. Demokrat aday Obama'nın Pulitzer ödüllü sağ kolu, bir röportajda kayıt dışı olarak Hillary'ye 'canavar' deyince işinden oldu..
ABD'de Demokrat Parti başkan adayı Barack Obama'nın başı Harvardlı danışmanı yüzünden dertte... Bir İskoç gazetesine kitabıyla ilgili verdiği röportajda danışman Samantha Power, kayıt dışı kalması (off the record) kaydıyla Hillary Clinton'a hakaret edince işinden oldu. Gazete Power'ın "O bir canavar, herşeyi yapacak kadar alçabilir. İğrenç. Yoksulları Obama iş vermez diye kandırıyor" sözlerini yayımlayınca skandal patladı.

'KAYIT DIŞI' YAZILIR MI?
Pulitzer ödüllü gazeteci olan danışman Power, "Affedilmez sözler söyledim. Yolculuk nedeniyle kendimde değildim. Clinton'a saygı duyarım. Clinton ve Obama'dan özür diliyorum" diyerek istifa etti. Obama da danışmanın sözlerini kınadı. Clinton ise bu firsatı kaçırmayarak "Bunlar, Obama'nın kapalı kapılar ardında ne konuştuğunun ispatı" dedi. Bazı gazeteciler, "Kayıt dışı bir sözü basmak meslek ahlakına aykırı" derken, Scotsman "Kamu yararı önemliydi" savunması yaptı.
Haberin fotoğrafları