kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Almula Merter, ‘Vajina Monologları’ adlı oyununu da kitap haline getirdi. Kitap dün piyasaya çıktı.

Beni terapist gibi gördüler mahrem sırlarını anlattılar

BUGE CANKAT - GÜNAYDIN
Almula Merter, son kitabı 'Aslında Erkek Diye Bir Şey Yok'ta, 16 ünlü kadının hayatlarındaki en özel sırlarına yer veriyor. Kitapta Zeynep Tunuslu seks yapmadan yaşayabileceğini söylerken, Reyhan Karaca bekaretini kaybettikten sonra ağladığını anlatıyor..
Oyuncu-yazar Almula Merter'in, 16 ünlü kadınla yaptığı röportajlara yer verdiği yeni kitabı 'Aslında Erkek Diye Bir Şey Yok' dün piyasaya çıktı. Duygu Asena'ya ithaf edilen kitapta; aralarında İpek Tuzcuoğlu, Lale Mansur, Elif Dağdeviren, Zeynep Tunuslu, Arzu Balkan, Reyhan Karaca ve Seda Kaya Güler gibi isimlerin de bulunduğu 16 ünlü kadın, Merter'in şiddet, bekaret, aldatma, aldatılma, kürtaj, erkekler, imam nikahı, feminizm ve kadın-erkek ilişkileri üzerine sorularını yanıtlıyor.

* Kitabınzın adı 'Aslında Erkek Diye Bir Şey Yok'... Bu ne anlama geliyor?
Bir kadınlar var, bir de büyümeyen erkek çocukları... Biz kadınlar, ilk regli yaşadığımız andan itibaren 'kadın' olmak, hep olgun davranmak zorundayız. Erkekler ise o şımarıklıklarıyla hayatlarına devam ediyorlar. Büyümek işlerine gelmiyor.

* Kitap için 16 ünlü kadınla röportajlar yaptınız. İlk ne zaman regl oldukları, bekaretlerini ne zaman kaybettikleri gibi hassas konuları sordunuz. Aldığınız cevaplardan nasıl bir sonuç çıkardınız?
Benim için bu röportajlarda en önemli şey, kadınların ilk genç kızlık dönemlerinden itibaren hayata nasıl adım attıklarını görmekti. Erkeklerin erkekliğe adım atışları sünnet törenleri, şenliklerle kutlanıyor. Ama kadınlarınki tokatla... Ben bu röportajların sonucunda şunu gördüm; kadınlar ilk regl anlarından itibaren kadınlık duygularını bastırmak zorunda kalıyor. Konuştuğum kadınların birçoğu için bekaret hâlâ tabu.

BANA GÜVENİYORLAR


* Ünlü isimler; bu hassas konulardaki fikirlerini, en özel sırlarını herşeyiyle nasıl anlattılar size?
'Terapist gibisin. 'Bugün yemekte ne yedin, ekmek ister misin?' der gibi mastürbasyonu soruyorsun, biz de sana cevap veriyoruz' diyorlar. Psikoloji eğitimi almamın da etkisi oldu, herhalde insanlara güven veriyorum.

* İlhan Uçkan'la atışmalarınız oluyor. Aranızdaki sorun ne?
İlhan Uçkan 'Vajina Monologları' döneminden sonra ortadan çekilmemden faydalandı. 'İlişki uzmanlığı' diye bir şey çıkardı. Bir kere bir şeyin uzmanı olmak için onun eğitimini almak şart. İlhan Hanım resim mezunu. Ne yaptı, Hülya Avşar'a sataştı, öyle gündem yarattı.
Haberin fotoğrafları