kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
TÜRSAK Vakfı Başkanı Engin Yiğitgil

'Yeşilçam Ödülleri'ne Oscar modeli

Mehmet ÇALIŞKAN/MAGAZİN
TÜRSAK Vakfı Başkanı Engin Yiğitgil: 'Yeşilçam Ödülleri'nde 'popüler film' ve 'sanat filmi' diye ayırım yapılmayacak. Ödüllerimiz Oscar'daki kalabalık jüri sistemiyle belirlenecek..
Türk filmleri ve sinemacılar, bu yıldan itibaren Sinema Yazarları Derneği'nin dışında yeni bir ödüle daha kavuşacak. TÜRSAK Vakfı tarafından, Beyoğlu Belediyesi'nin sponsorluğunda düzenlenecek 'Yeşilçam Ödülleri'nin dağıtım sisteminde ise Oscar'ın kalabalık jüri uygulaması esas alınacak.

KUTUPLAŞMA OLMAYACAK!
TÜRSAK Başkanı Engin Yiğitgil'in yaptığı açıklamaya göre; adını Türk Sineması'nın Beyoğlu'ndaki merkezi Yeşilçam Sokağı'ndan alan ödüllerin dağıtımında kutuplaşma yaşanmayacak! Vakıf Başkanı Engin Yiğitgil, 'Yeşilçam Ödülleri'nin dağıtımında Oscar sisteminin esas alınacağını belirterek şunları söyledi: "Hangi filmlerin aday olacağına film festivallerinde olduğu gibi birkaç kişilik jüri kurulu karar vermeyecek. Bir yıl içinde gösterime giren bütün filmler yaklaşık bin kişilik bir ön jüri tarafından değerlendirilecek. Dokuz kategoride beşer aday belirlenecek. Bin kişilik ön jüride, gösterime giren filmlerde görev yapan sinemacılarda yer alacak ancak bu kişiler kendi filmlerine oy veremeyecek. Ana jüri ise belirlenen adaylar arasından ödül alacak film ve sinemacıları seçecek."

ÜRETİME KATKI SAĞLAYACAK
Engin Yiğitgil, organizasyonun Türk Sineması'na katkılarını ise şöyle açıkladı: "Bu ödüller, sektörde yaratacağı enerji ve ivmenin yanı sıra ekonomik bir katkı sağlayacak. Sağlayacağı canlılıkla yapımcı ve sponsor artışına zemin hazırlayacak. Geniş katılımlı jüri sistemi, üretimin çoğalmasını da teşvik edecek."