kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Başkentteki Abdi İpekçi Parkı'nda toplanan kadınlar, cinsel ayrımcılığa tepki göstererek, "Taciz ve tecavüz hep kadınları vuruyor, yapanlar ise korunuyor" dedi.

Kadınlar eşit bir dünya için yürüdü

Veli SARIBOĞA - Gökay USANMAZ - Gülcan DEMİRCİ - S
Türkiye'nin dört bir yanında meydanlara çıkan kadınlar, cinsel ayrımcılık, şiddet ve yasalardaki haksızlığa karşı tepki gösterdi. DTP'li kadınların katıldığı mitinglerde ise harekâta tepki gösterildi..
8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Türkiye'nin dört bir yanında kadınlar sokağa dökülüp haklarını haykırdı. Renkli gösterilere sahne olan mitinglerde hükümetin sosyal güvenlik paketi, türban sorunu da gündeme geldi. Sivil toplum örgütleri, siyasi partilerin de öncülük ettiği mitnglerde erkek ve kadın arasındaki ayrımın kalkması istendi. İstanbul'da Çağlayan ve Kadıköy'de düzenlenen iki ayrı mitingle kutlandı.

'ARTIK KADINLAR KONUŞSUN'
Çağlayan Meydanı'ndaki miting 'Biz Kaç Kişiyiz Platformu' tarafından düzenlendi. Mitinge Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği de destek verdi. Yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı mitingte 'Türkiye Laiktir Laik Kalacak', Artık yeter', "Hepimiz Kemal'iz hepimiz Türk'üz" sloganları atan kalabalık, Türk bayrakları ile Atatürk posterleri taşıdı. Yaklaşık 30 sivil toplum örgütünü çatısı altında birleştiren 8 Mart Kadın Platformu ise Kadıköy'de bir miting düzenledi. "Kadına yönelik şiddete son", "Cinsel, ulusal, sınıfsal sömürüye son", "Emekçi kadınlar en öne", "AKP üniversiteleri özgürleştiremez" yazılı pankartlar taşıyan grup iki ayrı noktadan Kadıköy Meydanı'na yürüdü. Zaman zaman terör örgütü elebaşı lehine sloganlar atan gruplar ise kürsüden uyarıldı. Mitingde konuşan DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel "Operasyonlarda ölen gerilla ve askerler, bizim evlatlarımız. Savaşı istemediğimizi duyurmak için bu meydanda toplandık" dedi. Ankara'da, "8 Mart Platformu''nca Abdi İpekçi Parkı'ndaki mitingde yapılan ortak açıklamada, "taciz ve tecavüz her an her yerde kadınları vuruyor, ancak herkes susup tacizcileri koruyor" denildi. Van'daki mitingde terör örgütü lehine slogan attıkları gerekçesiyle 10 kişi, Bursa'da ise kaldırımdan yürümeyi kabul etmeyen 5 kadın gözaltına alındı.
Haberin fotoğrafları