kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın, 'Avrupa Yakası' adlı dizide 'Burhan Altntop' karakterini canlandırıyor.

Oyuncu sahneden kaçıp gitmemeli!

BUGE CANKAT
'Seyirciden elektrik alamadığını' söyleyerek, oyununu yarıda kesen Engin Günaydın'a tiyatro dünyasından tepki yağdı: Bu şımarıklık!..
Engin Günaydın, geçtiğimiz hafta İzmir Urla'da tek kişilik oyununu sahnelerken, seyirciden iyi elektrik alamadığını öne sürerek sahneyi terk etti. Ünlü oyuncu, ilerleyen günlerde İzmir halkından şu sözlerle af diledi:

SONRADAN ÖZÜR DİLEDİ

"Urla'da istediğim atmosfer oluşmadı. Sahnede 15-20 dakika oynadım ancak seyircilerle bir türlü iletişim kuramadım. Oyunlarımda bir kişinin bile sıkılmasını istemiyorum çünkü benimki seyirciyle giden bir oyun. Urla'da kimseyi etkileyemediğimi, ortada bir gariplik olduğunu hissettim. Bir şeyi zorla kimseye anlatamam. Üç gündür zihnim karanlık, beynimdeki tüm ışıkları kapattım. O gece programlarını bozup, beni izlemeye gelenlerden özür dilerim." Tiyatro dünyasının ünlü isimlerine sanat hayatları boyunca başlarına böyle bir durum gelip gelmediğini ve seyirciyle elektrikleri tutmadığında ne yaptıklarını sorduk. Kimi sahnede repliğini unuttuğunu, kimi acı bir haber duyduğunu, kimi ise trak geldiği için birkaç saniye donduğunu söyledi. Ayrıca hepsi, başlarına yuhalanmak da dahil ne gelirse gelsin, sahneden perde kapanmadan inmedikleri ve inmeyeceklerini belirtti...