kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Ne konserdi ama..

YASEMİN beni yanılttı, ben de sizi. Meğer Moskova Senfoni MKM'de iki konser veriyormuş. Yasoş "Bir" dedi ve de bana birinci gece biletleriyle, ikinci gecenin programını uzatınca, çarşambanın hatalı yazısı ortaya çıktı.
Senfoni'nin Mozart gecesi meğer perşembeymiş. Biz Beethoven gecesini izledik çarşamba akşamı ama benim için konsere imzayı atan Felix Mendelssohn oldu. Genç kemancı Radion Zamuruev nasıl rüya gibi çaldı, o konçertoyhu.. Uçtum gittim, hayallerimin içinde..
Moskova Senfoni Rusların ilk özel orkestrası.. "Sovyetler bitince bu iş de biter mi" diye endişelenenler arasındaydım. Bitmiyormuş. Özel senfoniler ve baleler de Rus geleneği içinde aynen.. Müthiş..
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal'a da alkış..
Prag Senfoni, St. Petersburg Senfoni derken, işte Moskova da geldi. Başkan şimdi Berlin Filarmoni peşinde.. Gelsinler, MKM'nin kapısında yatarım, ne olur ne olmaz diye..
Zeliha Berksoy'u Kültür Sanat danışmanlığına getiren Başkan Ünal hızla öne çıkıyor.. 2010 Dünya Kültür Merkezi'ne yakışır bir yerel yöneticimiz var.
Bu arada.. Kaçırdığımız perşembe konseri mi?.. Bu akşam 21.00 de, Haber Türk'te aynen yayınlanacak. Haber Türk, klasik müzik konserlerinin en seçmelerini canlı ya da banttan yayınlamak gibi harika bir işe başladı. Fazıl Say'ın Luzerne konserini yurda taşıdılar.. Moskova Senfoni'yi de naklettiler..
Pek çoğumuzun Pop olarak tanıdığı Mozart 40'ın aslını dinlemek isterseniz, kaçırmayın..