kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Can Sayın/ Müzik

ENBEğendiğim orkestra!
Enbe adı Engin Titiz ve Behzat Gerçeker'in isimlerinden geliyor. Bu ikilinin 1993 yılında kurdukları orkestranın şefliğini Behzat Gerçeker yapıyor.
Bugüne dek Barry White, Richard Clayderman, Goran Bregovic, Pavarotti, Monica Molina gibi ünlülerle konserler vermişler.
Gerçekten çok keyifli albümlerinde de Ajda Pekkan ve Ferhat Göçer gibi ünlüler, Aslı Güngör, Mustafa Ceceli gibi genç yetenekler var.
Bir numaram "Kalp kalbe karşı derler." Söz ve müziği Aslı Güngör'e ait şarkıyı Aslı Güngör ve Ferhat Göçer beraber seslendirmiş. Aslı, çok içten ve sade yorumluyor, sanki yaşıyor şarkıyı. Ferhat, zaten olağanüstü.
İkinci hit, söz ve müziği Sezen Aksu'ya ait "Unutamam." nutulmayacaklar arasına girecek güzellikte. "Canımın çoğu kaldı sende" ve "Ten oyalanır can kanar" Sezen'e özel dizelerden. Sezen Aksu orkestrasının üyelerinden Mustafa Ceceli yorumlanması çok zor şarkıyı başarıyla seslendirmiş.
İşte iki tavsiye daha.. İlki "İzmir bilir ya." Söz, müzik ve yorumlama yine Aslı Güngör'e ait. Öteki eski bildiğimiz şarkılardan bir Bekir Sıtkı Erdoğan şiiri "Hancı." Yeni düzenlemesi bir harika.. Bravo Aytekin Kurt.
Bir son not: Özellikle yaz aylarında dikkatleri çekmesini beklediğim, hareketli yeni bir şarkı var "Hayallerimi verdim." Söz, müzik ve yorum Atacan Yücel'in. Enbe, birbirinden güzel ve özel dört yabancı şarkı da koymuş albüme.. La vie en rose, Greatest love of all, No woman, no cry ve Belle. Belle'in Türk motifleriyle süslenmiş düzenlemesini beğendim.
cansayintr@yahoo.com