kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Cavit Çağlar

TMSF, Çağlar'ın televizyon gazete ve radyosuna el koydu

İsmet ACAR BURSA-SABAH
Ortaklık ve yönetim yapısıyla Çağlar Grubu'na dahil olan Olay radyo ve televizyonu gazetesi, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na geçti..
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yetkilileri, sabah saatlerinde işadamı, eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar'a ait medya grubunun yer aldığı Bursa- Ankara yolundaki binaya gelerek bölgesel yayın yapan Olay televizyonu, Olay radyo ve Olay gazetesine el koyarak, yönetim ve denetimi devraldı. Ortaklık ve yönetim yapısıyla Çağlar Grubu'na dahil olan Olay Radyo ve Televizyon Yayıncılık A.Ş. ile Olay Basın ve Yayıncılık A.Ş. şirketlerinde yapılan incelemeler sonucu, İnterbank'tan banka kaynağı aktarıldığı tespit edildiğini belirten TMSF yetkilileri, bu şirketlerin yönetim ve denetiminin devralındığını bildirdi.

ÇALIŞMALAR ETKİNLİKLE SÜRÜYOR
TMSF yetkilileri, "Kamu alacaklarını en kısa sürede ve en yüksek bedelle tahsil edebilmek amacıyla, hakim ortakların doğrudan veya dolaylı sahip oldukları varlıklarla ilgili inceleme ve araştırmalara yoğun bir şekilde devam edilmektedir" denildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Nergis Grubu hâkim hissedarı Cavit Çağlar ile Fon alacaklarının tahsil edilmesine ilişkin olarak, 06.03.2008 günü tekstil firmaları dışında grubun protokole dahil olan ve olmayan varlıklarının değerlendirilmesini teminen yapıcı bir ön görüşme gerçekleştirilmiştir. TMSF, kendisine kanunlarla verilen görev ve yetkiler çerçevesinde, kamu alacaklarının en yüksek değerle tahsili ve Fon'a devredilen bankaların kamuya maliyetinin asgari seviyelere indirilmesi prensibiyle çalışmalarına etkin ve kararlı bir şekilde devam etmektedir."
Haberin fotoğrafları