kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Çelik fiyatları ikiye katlanınca Erdemir toprağın altına yöneldi

Demir çelik hammadde fiyatlarının iki katına çıkması yurtiçinde daha önce verimli olmadığı düşünülen maden alanlarını yeniden gözde yaptı. Erdemir, Hasançelebi'de yeni tesis kuruyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Çelik fiyatları ikiye katlanınca Erdemir toprağın altına yöneldi
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Özgen, hammadde fiyatlarının yüzde 100 arttığına dikkat çekerek, Malatya'nın Hasançelebi beldesinde 2,5-3 milyon ton kapasiteli demir cevheri hammaddesi üretilecek pelet tesisi kurmayı düşündüklerini, yılın ikinci çeyreğinde burada çalışmaların başlayacağını bildirdi. Özgen, Erdemir Grubu'nun 2007 performansı ve yeni dönem hedeflerinin açıklandığı basın toplantısında, 2012'ye kadar yatırımların 4,2 milyar dolar seviyesine ulaşacağını bildirdi. Özgen, net satış gelirlerinin yüzde 22 oranında artarak 3.4 milyar dolardan 4.2 milyar dolara yükseldiğini, net dönem kârının da yüzde 8 artarak 479 milyon dolardan 522 milyon dolara çıktığını kaydetti.

4.2 MİLYAR $ YATIRIM
İsdemir'de yatırımlarının son hızıyla devam ettiğini belirten Özgen, 2007 yılının en fazla yatırım harcamaları yaptıkları yıl olduğunu vurguladı. Özgen, "2007 yılında 825 milyon dolar güneyde, 122 milyon dolar da kuzeyde olmak üzere 947 milyon dolarlık bir yatırım harcaması yapıldı. 2012 yılına kadar yatırımlar 4,2 milyar dolar seviyesine ulaşacak. 2007 yılına kadar da 2,3 milyar dolar harcanmış durumda'' şeklinde konuştu. Ereğli'de bir yüksek fırın inşa edildiğini, nisan ayında fırının devreye alınacağını bildiren Özgen, "Yüzde 100 Türk mühendisliği ile inşa edilen ilk yüksek fırın Ayşe faaliyete geçiyor" şeklinde konuştu. Özgen, bazı çalışmalar yaptıklarını, tasarruflarda bulunmaya ve maliyetlerini düşürmeye gayret ettiklerini, 2007 yılında iş gücü verimliliği artışından kaynaklanan tasarruf tutarının yaklaşık 20 milyon dolar olduğunu, bunu artan personel sayısına rağmen gerçekleştirdiklerini kaydetti. Özgen yabancı ortaklık ile ilgili olarak "Gelecekte stratejik olarak her türlü işbirliğine varız ama bu kesinlikle hisse satışı veya şirketin satışı şeklinde algılanmamalı" dedi.

'YABANCI İSTEMİYORUZ'
Özgen, "Gerek dünyada gerekse Türkiye'de gelişen ekonomik değişkenlere karşı da hassas ve son derece takipçi durumdayız. 2007'de yatırımlar için harcadığımız para maksimuma ulaştı, 947 milyon dolar oldu ve 2008'de de buna yakın, 800 milyon dolar harcamayı planlıyoruz" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları