kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ŞELALE KADAK

Kadın sorunlarını AB Parlamentosu'nda tartıştılar

Brüksel'de girişimci Türk kadınlarıyla birlikte önceki gün istikametimiz Avrupa Parlamentosu oldu.
Hazır ofis de açılmışken, Avrupa Parlamentosu'nda kadın konusunda önemli sorunları tartışmak isteyen KAGİDER'li işkadınları, iki önemli isimle buluştu.
Avrupa Parlamentosu'nda Türkiye Kadın Hakları Raportörü olan Emine Bozkurt ve toplantıya geç katıldığı için kadınlar arasında biraz hayal kırıklığı yaratsa da Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu.
KAGİDER Başkanı Gülseren Onanç, AB Parlamentosu'nda da Türkiye'de kadın istihdamının her geçen gün azalmasını gündeme getirdi.
Emine Bozkurt Türk kadınlarına destek çıktı. Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ise, AKP Hükümeti'nde kadınların istihdamdan çekilmesini isteyen bir tutum olmadığını, istihdam paketinin ise henüz açıklanmadığını, beklenmesini gerektiğini söyledi.
Toplantı sonunda anladığım kadarıyla Bakan Nimet Çubukçu, kadın istihdamı ya da kadınerkek eşitliği komisyonunun kurulmasının gecikmesi gibi konuların bu toplantıda gündeme gelmesinden hoşnut olmadı. Ancak Emine Bozkurt'un konuşmasından ortaya bir kez daha çıkıyor ki, hoşumuza gitse de gitmese de her konuda olduğu gibi kadın konusunda da AKP Hükümeti'nin eksileri ve artıları bir bir Avrupa Parlamentosu üyeleri tarafından takip ediliyor.
Türk asıllı Hollandalı Emine Bozkurt'un söyledikleri önemli.
Bozkurt'un dediği şu. AB Parlamentosu'da KAGİDER ve TÜSİAD gibi sivil toplum örgütleri doğal müttefik kabul ediliyor.
Bu örgütler halk ve halkın temsilcileri arasındaki köprü. Parlamentoda Türkiye'de yaşanan olaylara kritik gözlerle bakan ve görüşlerini hükümetler ve sivil toplum örgütleriyle paylaşan arkadaşlar var.
Bozkurt, önümüzdeki günlerde bir kez daha Türk kadınlarının pozisyonuna ve sahip oldukları haklara yoğunlaşacak.