kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sokaklardan park ücreti almayacağız

Yeni Haber
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, mahalle ve sokak aralarında veya evinin önünde aracını park edenlerden ücret alınması gibi bir projeleri olmadığını bildirdi.

''Kadın Dostu Kente Doğru İstanbul'' panelinin ardından basın mensuplarının çeşitli sorularını yanıtlayan Topbaş, ''Aracını evinin önüne park edenlerden park ücreti alınacak mı?'' sorusu üzerine, göreve geldiklerinde İstanbul'da ciddi anlamda ''değnekçi'' olarak nitelendirilen otoparkçılarla ilgili sorun bulunduğunu ve herkesin bundan şikayetçi olduğunu hatırlattı.

''Deli Dumrul misali bir sıkıntı vardı'' diyen Topbaş, otopark alanında faaliyet gösteren İSPARK adında bir şirket kurduklarını anımsattı. Kadir Topbaş, ''Göreve geldiğimizde toplam kapalı ve açık otopark kapasitesi 139 bin civarındaydı. Artı olarak programa aldığımız, planladığımız ve öngördüğümüz otopark, parklanma alanı toplamda 450 bin. Bunun 37 binlik bölümünün inşaatını başlattık ve 7-8 binlik kısmı bitti. 180 binlik bir paket daha çıkarıyoruz'' dedi.

Topbaş, park konusunda kaliteli ve güvenli bir hizmet sunduklarını ve İstanbul halkının da bundan memnun olduğunu dile getirerek, ''Mahalle ve sokak aralarında veya evinin önünde park edenlerden bir ücret alınması gibi bir projemiz yok'' diye konuştu.

3. KÖPRÜ

Topbaş, ''3. Köprü'' ve ''Boğaziçi Köprüsünde ek şerit'' konularında yöneltilen soruya karşılık, köprüden metrobüs geçirme adına bir şerit ilavesi olup olmayacağına ilişkin talepleri bulunduğunu hatırlattı.

Topbaş, şunları kaydetti:

''Statik açıdan tahkikat yapılmak suretiyle buradan geçme imkanı bulabilirsek biraz daha rahatlarız, hızlandırabiliriz. Aksi takdirde köprüye, karışık düzene girdiğimizde oradaki yavaşlama, bizim sistemde biraz aksaklık meydana getirir. Ama yine biz bunu yapacağız. Köprüden bize ilave bir şerit oluşturulma imkanı olmasa bile mevcut haliyle geçmeyi planlıyoruz.''

3. Köprü kararını hükümetin vereceğini vurgulayan Topbaş, yeri konusunun henüz tam netleşmediğini, kuzey bölgelerden bir yerde belki ağırlık kazanabileceğini bildirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ''Yalnız havzalar ve su konusunda bir tedirginlik var. Sayın Başbakanımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptı. Bu şehrin su probleminin ne olduğunu gayet iyi bilen, zaman zaman bizi çağırıp ilgili bakanlıklarla toplantı yaptıran, su sorunuyla bire bir ilgilenen Başbakanımızın, kalkıp da su havzalarını yok edecek bir projeyi zaten ortaya koyacağını düşünmüyorum. Böyle bir şey olmaz'' dedi.

AA