kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Balıkesir'de 700 öğrenci zehirlendi

Yeni Haber
Balıkesir'in İvrindi ilçesinde, taşımalı sisteme dahil ilköğretim okulları ile yatılı ilköğretim bölge okullarında (YİBO) öğrenim gören yaklaşık 700 öğrencinin, öğle yemeğinden sonra rahatsızlandığı bildirildi.

İvrindi ve Balıkesir'deki hastanelerde tedavi altına alınan öğrencilerin yemekten zehirlenmiş olabilecekleri belirtildi.

İvrindi ilçe merkezi ile ilçeye bağlı belde ve köylerde taşımalı eğitim veren ilköğretim okulları ile YİBO'larda öğrenim gören öğrenciler, öğle yemeğinde çorba, tavuklu pilav ve yoğurt yedikten bir süre sonra mide bulantısı, kusma ve ishal gibi şikayetlerle okul yönetimlerine başvurdular.

Öğrencilerin bir kısmı İvrindi Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, durum Balıkesir Valiliği'ne iletildi. Bunun üzerine öğrencilerin bir kısmı ambulanslarla, bir kısmı da yolcu otobüsü ve minibüslerle Balıkesir ve Atatürk devlet hastanelerine götürüldü.

''Gıda zehirlenmesi'' ön tanısıyla serum tedavisine alınan öğrencilerin büyük bölümü, acil servisler yetersiz kalınca, hastanelerin koridorlarındaki sedyelerde ve polikliniklerdeki banklarda yatırıldı.

Olayı öğrenen Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu ve İl Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan, İvrindi'ye gitti.

İl Sağlık Müdürü Çalışkan yaptığı açıklamada, yaklaşık 700 öğrencinin öğle yemeğinden sonra rahatsızlanarak tedavi altına alındığını belirtti.

Çalışkan, öğrencilerin rahatsızlığının gıda zehirlenmesinden kaynaklandığının sanıldığını, bu konudaki incelemelerin sürdürüldüğünü söyledi.

Bu arada, rahatsızlanan öğrencilerin öğrenim gördükleri okullara aynı şirket tarafından yemek verildiği, vaka sayısında artış olabileceği bildirildi.

AA