kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Danıştay kararını yeni müfredata göre verdi

Ersan ATAR / ANKARA
DANIŞTAY'IN, din dersi kararından sonra Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "karar eski müfredata göre, bu nedenle uygulanamaz" derken, Danıştay'ın, yeni müfredata göre karar verdiği ortaya çıktı. Karara gerekçe gösterilen örneklerin bazıları şunlar:

* DÖRDÜNCÜ SINIF: Kararda, 4'üncü sınıf kitabının, "Din kavramına, ahlak ve din, yaratan ve yaratılan, aile ve din arasındaki ilişkinin incelenmesine ve Hz. Muhammed'in hayatına ilişkin bilgi verilmesine yöneldiği" belirtildi.

* BEŞİNCİ SINIF: Kararda, 5'inci sınıfta okutulmakta olan kitabın "Allaha inanıyorum" ifadesinin anlamının açıklanması ile başladığı, namaz, ibadet yeri olarak cami, ramazan ayında yapılan duaların niteliği gibi bilgilerin yer aldığı kaydedildi.

* ALTINCI SINIF: 6'ncı sınıf ders kitabının, günlük namazlar ile başladığı; her Müslümanın günde beş kez namaz kılması gerektiğinin açıklandığı; ilgili ritüellerin kitapta tasvir edildiği;

* SEKİZİNCİ SINIF: Kararda, 8'inci sınıf ders kitabının, Hz.Muhammed'in yüksek ahlaki standartlarını, kültür ve dini, din kavramlarını, akıl ve bilimi, kader inancını, inanç ve davranış arasındaki bağlantıyı tartıştığı örnekleriyle aktarıldı. Gerekçeli kararda AİHM'nin yeni müfredat üzerinde yaptığı bu incelemenin Danıştay için de yeterli olduğu da anlatıldı.