kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

PKK'ya içeride de büyük operasyon

Erkan KÖSE ELAZIĞ SABAH
Kuzey Irak'taki kara harekâtının ardından Tunceli, Erzincan, Bingöl kırsalında Skorsky helikopterlerin desteğinde PKK'ya karşı geniş çaplı operasyon başlatıldı..
Kuzey Irak'ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyon yaptıktan sonra yurda dönen Mehmetçik 100 kadar teröristin bulunduğu Tunceli, Erzincan ve Bingöl kırsalında "Darbe-2008" adı altında geniş kapsamlı bir operasyon başlattı. Operasyona Skorsky helikopterleri havadan destek veriyor. Terör örgütü mensubu yaklaşık 100 teröristin, Kuzey Irak'taki kara operasyonunun ardından saklandıkları mağaralarından çıkarak, sivil yerleşim birimlerinden zorla haraç, gıda ve sağlık malzemesi topladıkları ve askeri güzergâhlara mayın tuzakları kurdukları istihbaratı üzerine 8. Kolordu Komutanlığı'na bağlı birlikler, Skorsky, Kobra ve Süper Kobra helikopterleri desteğinde yer yer karla kaplı bölgede harekete geçti. "Darbe 2008" adlı operasyona mavi bereli jandarma özel harekât birlikleri de katılıyor. Tunceli, Erzincan ve Bingöl üçgeni kırsalında yoğunlaştırılan operasyonda zaman zaman teröristlerle sıcak temasın sağlandığı öğrenildi. Ancak, teröristlerin kayıpları ile ilgili henüz bilgi edinilemedi.

BOMBA İMHA EDİLDİ
Öte yandan Hakkari-Çukurca karayolunun 30. kilometresinde yol kenarına döşenmiş patlayıcı madde son anda fark edilerek etkisiz hale getirildi. Şıne Köprüsü yakınlarında yol kenarına yerleştirilmiş patlayıcı madde düzeneğinin fark edilmesi üzerine jandarma karayolunu trafiğe kapattı. Patlayıcının fünyeyle patlatılmasının ardından karayolu trafiğe açıldı.