kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Fakir ÖSS adayına dersler öğrenciden

Pervin KAPLAN / HABER MERKEZİ
Marmara Üniversitesi'nde okuyan 15 öğrenci, ekonomik durumu yeterli olmayan 268 kişiyi okulda üniversite sınavına hazırlıyor..
Onlar Marmara Üniversitesi'nin değişik programlarında okuyan 15 öğrenci. Hepsi İstanbul'un varoşlarında yaşayan ancak ekonomik nedenlerle dershaneye gidemeyen öğrencileri gönüllü olarak Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'na (ÖSS) hazırlıyor. Hayalleri çalıştırdıkları öğrencileri kendileri gibi üniversiteli yapabilmek. Ders verdikleri arasından lise öğrencilerinin yanı sıra onlardan yaşça büyük, lise mezuniyetlerinin üzerinden 20 yıl geçmiş, çocuk sahibi öğrencileri de var. Rektör Prof. Dr. Necla Pur'un "üniversite ortamını solumalarını" sağlamak için sınıf vermesi ile dersler Göztepe Kampusu'nda yapılıyor. Hafta sonları sabah 09.00'dan akşam 18.00'e kadar sürüyor. Adaylara yine rektörlük tarafından öğle yemeği de veriliyor.

REHBERLERİ DE ÖĞRENCİ
268 kişi Marmaralı öğrencilerin verdiği dersler ile sınava hazırlanıyor. Eşit ağırlık, sözel ve sayısal olmak üzere üç ayrı sınıfta ders verdiklerini anlatan Elektrik Kulübü Başkanı ve elektrik öğretmenliği 3'üncü sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Ömer Aytuçtarhan, tarihten matematiğe coğrafyadan öğretmenliğe kadar değişik alanlarda okuyan 15 öğrencinin gönüllü olarak bu dersleri verdiklerini anlatıyor. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü üçüncü sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Gülşah Ergin veriyor. Öğrencilerin en büyük sorunlarını "kendilerine güvensizlik ve motivasyon eksikliği" olarak açıklıyor. Gönüllü öğretmenlerin en genci 18 yaşındaki Yonca Damla Işıktekin Türkçe, edebiyat ve felsefe dersleri veriyor. Edebiyat öğretmenliği mezunu Vildan Varlık da kursiyerlerine yalnızca ders vermediklerini onları tiyatro, konser gibi etkinliklerle de tanıştırdıklarını dile getiriyor.
Haberin fotoğrafları