kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Prof. Dr. Tayfun Akgüner (Kültür Üniversitesi Kamu Hukuku Bölüm Başkanı)

Hukukçular: Müfredat değişmeli

* Prof. Dr. Tayfun Akgüner (Kültür Üniversitesi Kamu Hukuku Bölüm Başkanı): İdari yargılama usulü açısından, Danıştay'ın aldığı bu kararın, idare tarafından tebliğ edildikten sonra 30 gün içerisinde uygulanması gerekir. Yani din dersi bu haliyle zorunlu ders olarak okutulamaz. Milli Eğitim Bakanlığı bir an önce gerekli düzenlemeyi yapmalıdır.

* Prof. Dr. Yaşar Gürbüz (Yeditepe Üniversitesi): Danıştay din dersinin kaldırılmasını değil bu dersin müfredatının değiştirilmesini istiyor. Bu durumda Milli Eğitim Bakanlığı dersin içeriğini değiştirmeli. Eğer Milli Eğitim Bakanlığı uygulamayı değiştirmezse tek tek dava açılmak zorunda kalınacak. Yani yeni bir düzenleme yapılmazsa, eski uygulama geçerliliğini koruyor demektir. Ancak idare, "Danıştay'ın bu kararına uymuyor diye" ayrı bir hukuki yola gidilebilir. Ancak kitabın içeriği değiştirilirse sorun en kısa yoldan ortadan kalkar. Yoksa aileler tek tek mahkeme kapılarına gitmek zorunda kalacak.

* Prof. Dr. Ali Ülkü Azrak (Maltepe Üniversitesi): Davayı açan ailenin çocuğu o dersten muaf tutulacak. Aslında dava müfredatı hukuka aykırıdır, o yüzden "iptalini istiyorum" diye açılsaydı daha iyi olurdu. O zaman müfredata karşı açılmış bir dava kazanılmış olacaktı. O müfredatı da Milli Eğitim Bakanlığı değiştirmek zorunda kalırdı. Danıştay burada müfredatı iptal etmemiş, o müfredatla derse girmeye ve ondan sorumlu tutulma hususundaki kararı iptal etmiş. O nedenle tek tek dava açılmalı. On binlerce dava açılabilir, ama bu tabii ki yanlış. Doğru olan Bakanlığın böyle bir karar karşısında müfredatı değiştirmesidir.
Haberin fotoğrafları