kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

SİYAD'ın gözdesi 'Yumurta'

ÖNER ÖNGÜN
Yurtdışındaki festivallerden ödüllerle dönen Semih Kaplanoğlu'nun 'Yumurta' filmi, SİYAD'ın Türk Sineması Ödülleri'ni de topladı. 13 kategorideki ödüllerin sekizini alan film, geceye damgasını vurdu..
Sinema Yazarları Derneği'nce (SİYAD) düzenlenen '40. Türk Sineması Ödülleri' önceki akşam Türker İnanoğlu Maslak Show Center'da düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Semih Kaplanoğlu'nun 'Yumurta' filmi tam 8 dalda ödül aldı. Ceyda Düvenci ve Atilla Dorsay'ın sunduğu törende, 'Yumurta' filminin başrol oyuncuları Saadet Işıl Aksoy ile Nejat İşler 'En İyi Kadın' ve 'En İyi Erkek' ödüllerini alırken, Derya Alabora 'Adem'in Trenleri'ndeki performansıyla 'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu', İlyas Salman 'Sis ve Gece'deki rolüyle 'En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu', Zülfü Livaneli ise 'Mutluluk'la 'En İyi Müzik' ödülünün sahibi oldu. Kadir İnanır, Müjde Ar ve Safa Önal 'Onur Ödülü' alırken, Üstün Karabol'a 'Emek Ödülü' verildi.

Duygu dolu anlar
Ödülünü alırken gözyaşlarını tutamayan Müjde Ar, ödüle layık görüldüğünü bundan 2.5 ay önce, annesi Aysel Gürel hayattayken öğrendiğini ve annesinin bundan dolayı çok gurur duyduğunu söyledi. Müjde Ar, "Gözlerini tiyatro kulislerinde dünyaya açmış bir kız çocuğuyum. Canım annem bizi dekor sandıklarında büyüttü. Bu ödülü, hayatım boyunca ve var olduğum sürece en büyük onuru onun kızı olmakla duyduğum canım annem Aysel Gürel'e ithaf ediyorum'' diye konuştu.

Sahnede devlerin aşkı
Kadir İnanır ise ödülünü Türkan Şoray'ın elinden aldı. Şoray, "Türk Sineması'na ömrünü vermiş, inanılmaz yakışıklı, dünyanın en güzel gülüşüne sahip erkeği; en güzel filmlerimi birlikte çevirdiğim, bu onur ödülünü fazlasıyla hak etmiş Kadir İnanır'a bu ödülü gururla, mutlulukla veriyorum" dedi. Şoray'ın bu sözleri üzerine Kadir İnanır teşekkür ederek ödülünü aldı. 'Umut Veren Sanatçı' ödülünü Melis Birkan'a Hülya Avşar takdim etti. 8 dalda ödül kazanan 'Yumurta' filminin yönetmeni Semih Kaplanoğlu ise törene Paris'te film çekiminde olduğu için katılamadı. Işın Karaca gecede mini bir konser verdi.
Haberin fotoğrafları