kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yenersoy'un "Akıllı Raf" teknolojisini Merkel tanıttı

TİMUR SIRT
Türk girişimci Olgun Yenersoy'un şirketi Advanco'nun geliştirdiği yeni Akıllı Raf teknolojisi Almanya Başbakanı Angela Merkel tarafından CeBIT Fuarı'nda tanıtıldı..
Dünyanın önde gelen yazılım firmalarından SAP'nin iş ortağı olarak çalışan Türk girişimci Olgun Yenersoy'un kurduğu Advanco adlı şirketi Akıllı Raf adı verilen yenilikçi bir teknoloji geliştirdi. "Akıllı Raf" projesi Almanya Başbakanı Angela Merkel tarafından SAP firmasının geleceğin mağazacılık sistemleri arasında tanıtıldı. Avrupa bilişim sektörünün eğilimlerini ve geleceğini gösteren en önemli vitrini olan CeBIT'de, Almanya Başbakanı Angela Merkel'e tanıtılacak son teknolojik gelişmelerin arasında bir Türk girişimcisinin buluşu da görücüye çıktı.

SABAH'A KONUŞTU
Olgun Yenersoy SABAH'a yaptığı açıklamada geliştirdikleri teknolojinin mağazaların hızlı rekabet etmesini ve müşterilerine daha kaliteli hizmet vermesini sağlayacağını söyledi. Yenersoy, sundukları teknolji ile Almanya, İsviçre ve Türkiye'den mağazaların ilgilendiğini vurguladı. Yenersoy sistemi şöyle anlatıyor: "Bu sistemde Siemens'in geliştirdiği RFID teknolojisini kullanan antenler ve okuyucular ile Advanco'nun geliştirdiği RFID donanım kontrol ara-yazılımı birlikte çalışıyor. RFID etiket okuyucusu, bir ürünü otomatik olarak bir 'nesne' şeklinde tanımlayabiliyor.

İNTERNETTEN DENETİM
Advanco firmasının geliştirdiği ara-yazılım ise bu tanımlanan nesnelerin gerçek hayattaki hareketlerinin, birçok istenmeyen ve işe yaramayan verilerden arındırarak, doğru bir şekilde izlenmesini sağlıyor. Advanco ayrıca bu arınmış verileri, optimizasyon ve promosyon gibi üst seviye perakende işlemlerinin gerçekleştirildiği SAP sistemine aktarıyor. Bir yandan ürün ve iş akışı SAP perakende çözümü ile izleniyor ve yönetiliyor. Öte yandan bu sistem sayesinde birçok işlem mağaza sorumluları ve müşteriler tarafından internet üzerinden yapılabiliyor."