kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Semih Kaplanoğlu

Böyle saçmalık olur mu!

Mehmet ÇALIŞKAN
'Mutluluk' filminin yapımcı ve yönetmeni Abdullah Oğuz ile 'Beyaz Melek'in yapımcısı Murat Tokat, SİYAD (Sinema Yazarları Derneği) tarafından 'Yumurta' filminin ödül yağmuruna tutulmasını eleştirdi..
Sinan Çetin'den sonra 'Mutluluk'un yapımcı ve yönetmeni Abdullah Oğuz ile 'Beyaz Melek'in yapımcısı Murat Tokat da 'Yumurta' filminin SİYAD'dan 8 dalda ödül almasına tepki gösterdi.

Entelektüel terör
Çetin, 44. Altın Portakal Film Festivali'nde 6 ödül kazanan 'Yumurta' için, "Bu film Türk Sineması'nın iflasıdır. Bu entelektüel bir terördür" ifadelerini kullanmıştı. Abdullah Oğuz ile Murat Tokat da 'Yumurta'ya 8 ödül veren SİYAD'ın ödül dağıtım sistemini eleştirdi. 40. Türk Sineması Ödüller'inde 9 dalda aday gösterilen 'Mutluluk' Zülfü Livaneli ile sadece 'En İyi Müzik' dalında ödül kazanırken, 'Beyaz Melek' Yıldız Kenter ile 'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu' ödülüne aday olduğu törenden eli boş döndü. Oğuz, "Semih Kaplanoğlu, işin şifresini çözmüş. SİYAD'a film yapılıyor" derken Tokat, SİYAD'ı "Böyle saçmalık olur mu?" sözleriyle eleştirdi.
Haberin fotoğrafları