kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kime oy verirlerdi?

Nihal Bengisu Karaca (ZAMAN) BOŞ OY
Amerikan seçimlerinin beni asıl ilgilendiren yanı, daha ziyade yeni başkanın Amerika'nın Ortadoğu üzerinden saldığı dehşeti nasıl ve ne şekilde yöneteceği. Bildiğim kadarıyla Hillary Clinton'ın "Daha fazla asker naaşı görmek istemiyoruz, savaş istemiyoruz," şeklinde bazı söylemleri oldu. Ancak Amerikan dış politikaları bugünden yarına değişebilecek bir aks üzerinde ilerlemiyor. Amerika'da bir aday, bu ülkenin özellikle Ortadoğu ve genelde tüm yeryüzü ile ilgili siyasi ve kültürel emperyalizminin boyutlarını ciddi şekilde sorgulamaya tabii tutacak olsaydı onu desteklerdim. Ancak şu an için bu koşullara uygun bir aday göremiyorum.

Hasan Bülent Kahraman (SABAH) BARACK OBAMA
Aslında gönlüm bir kadının başkan olmasında. Fakat o kadın bir hanedanlığın temsilcisi olan Clinton olmamalı. Favorim Obama... Her yerde, her zaman değişim ve yenilik!

Emre Aköz (SABAH) BARACK OBAMA
Ben Barack Obama'nın başkan olmasını istiyorum. Çünkü o siyahi bir politikacı ve Amerika'daki sivil haklar mücadelesinin buraya getirdiği bir isim. Demokrasi açısından çok önemli bir durum bu.

Mete Çubukçu (BİRGÜN) BARACK OBAMA
Başkanlık için Barack Obama, özellikle Amerikan halkı açısından yeni bir dönem anlamına gelir. Siyahi bir başkan ABD içindeki temsil önyargısının yıkılması açısından önemli.

Oral Çalışlar (CUMHURİYET) BARACK OBAMA
Ben Barack Obama'nın kazanmasını daha çok istiyorum. Onun Irak işgaline ve ABD'nin dış politikasına ilişkin tutumu daha eleştirel. Clinton, daha çok siyaset aristokrasisinin, merkezin temsilicisi.

Özdemir İnce (HÜRRİYET) BOŞ OY
Seçimlerin ciddiyetsizliğine vurgu yapmak için şöyle demek isterim: Oğlum ABD'de evlenir ve bir de çocuğu olursa, torunumun adaylığını desteklerdim!

Hikmet Çetinkaya (CUMHURİYET) BARACK OBAMA
Demokrat aday Barack Obama'nın Hillary Clinton'ı yeneceğini ve seçimlerde Amerika Birleşik Devletleri Başkanı seçileceğini sanıyorum. Ve umarım yanılmam!

Okay Gönensin (VATAN) OBAMA VEYA CLINTON
Amerikalı seçmen bir zenciye oy verir mi? Eğer verir ve Obama seçilirse Amerikan toplumu ilk büyük devrimini yapmış olur. Bunun dünyaya ve bizim hayatımıza yansımalarının da olumlu olacağı kesindir. Ama Amerikalılar siyahi bir başkan için kendilerini henüz hazır hissetmiyorsa, McCain favori olur. McCain seçilirse bugünkü temel politikalarda önemli bir değişiklik olmaz, Bush'un icraatlarını biraz rötuş yapar, sürdürür. Demokratlar'ın adayı Hillary Clinton olursa, onun (kampanyadaki bütün falsolarına rağmen) McCain'den daha iyi olacağı kesin. Obama ya da Clinton, hangisi olursa olsun; bir Demokrat'ın ABD'nin başına geçmesi her durumda yararlı olacaktır.
Haberin fotoğrafları