kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Türkiye'nin savaş karşıtı divası..."

ANKA
Amerikan Time dergisi ve Washington Times gazetesi Bülent Ersoy'un "Bir çocuğum olsa askere göndermem" sözlerini sayfalarına taşıdı..
Sanatçı Bülent Ersoy'un "Çocuğum olsa askere göndermem" sözleri ve ardından yaptığı açıklamalar yurtdışında da yankılandı. Amerikan Time dergisi, Bülent Ersoy'un kişisel görüşlerini dile getirdiği için birden öfke gösterilerine maruz kaldığını belirterek, "Ersoy, askerle ilk defa ters düşmüyor. 1980 askeri darbesinden sonra birkaç yıl sahneye çıkması yasaklanmıştı" dedi. Dergi şunları yazdı: "Daha çok gazetelerin renkli sayfalarına yansıyan aşk maceraları, yaptığı estetik ameliyatları ve boğuk sesiyle tanınan transseksüel Türk diva Bülent Ersoy, pek bir politik aktivist olacak gibi değil. Ancak Türkiye'nin Kuzey Irak işgaline karşı tek konuşan ünlü olarak büyük bir öfke yarattı." Ersoy hakkında inceleme başlatıldığına dikkat çeken dergi, Ersoy'un çok popüler olduğu için demecinin yankı bulduğunu kaydederek, Ersoy'un RTÜK tarafından uyarıldığını kaydetti. Program yaptığı televizyon kanalının da Ersoy'un jüri üyeliğinin düşürülmesini düşündüklerini belirten dergi, Bülent Ersoy dışında Türk toplumunun operasyona karşı bir tutum göstermediğine işaret etti.

"ELEŞTİRİ RİSKLİ"
Amerikan Washington Times da Bülent Ersoy'un bir televizyon programında Türkiye'nin Irak harekâtıyla günden güne yükselen ölümleri bir televizyon programında sorguladığı için "başının ciddi dertte olduğunu" öne sürdü. Ersoy'un sözlerinden dolayı soruşturma açıldığına ve dava açılırsa hapisle yargılanacağına dikkat çeken Washington Times, "Milliyetçi Türkiye'de askeri tenkit etmek her zaman riskli. Buna karşın TV stüdyosundaki izleyiciler onu sıcak bir biçimde alkışladı" ifadesini kullandı.