kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ludwigshafen kentindeki yangınla ilgili hazırlanan ilk raporda, alevlerin girişten itibaren yavaş yavaş yayıldığı, yangının teknik arızadan kaynaklanmadığı belirtildi.

Delil bulamadan gelen heyet geri gönderildi

Kadir ERCAN ANKARA
Dokuz Türk'ün ölümüyle sonuçlanan yangını araştırmak için Almanya'ya giden heyet "maddi delil" bulamadan döndü. Heyetten iki kişi önceki gün yeniden Almanya'ya gönderildi..
Almanya'nın Ludwigshafen kentinde, 5'i çocuk 9 Türk'ün ölümü, 24 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan şüpheli yangınla ilgili Alman polisinin yürüttüğü soruşturmaya katılan Türk polis ekibi geçen hafta cumartesi günü Türkiye'ye döndü. Ekip hafta başı Başbakan Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ı sabotaja ilişkin herhangi bir "maddi delil"e ulaşılamadığı konusunda bilgilendirdi.

SORU İŞARETLERİ DURUYOR
Ancak yangının elektrik hattından çıkmadığının anlaşılması ve yangının hızlı yayılışı konusundaki şüpheler ve giderilemeyen soru işaretleri üzerine ekipten iki uzman çarşamba günü yeniden Almanya'ya gönderildi. Başbakan Erdoğan'ın, "Soruşturma bitene kadar kalın" talimatı verdiği ekipte Kriminal Polis Laboratuvarları Daire Başkan Yardımcısı Selçuk Kızılay, Asayiş Dairesi Başkan Yardımcısı Mehmet Tüzel, Terörle Mücadele ve Harekât Daire Başkanlığı'nda görevli Emniyet Amiri Abdulkadir Akseki ile Dış İlişkiler Dairesi'nden Başkomiser Ali Duman vardı. Geriye gönderilen ikinci ekipte ise sadece Selçuk Kızılay ile Mehmet Tüzel yer aldı.

'KESİN SONUÇ BEKLİYORUZ'
Başbakan Erdoğan dün yaptığı "Ulusa Sesleniş"te Alman makamlarının da gereken hassasiyet içinde olayı soruşturduklarını dile getirerek, soruşturmanın kesin sonuçlarının en kısa sürede kamuoyuna açıklanacağını umduğunu dile getirdi. Öte yandan Almanya'nın Herne kentinde önceki gece çıkan yangında 2 Türk dumandan hafif şekilde zehirlendi. İlk belirlemelere göre yangının kundaklamadan kaynaklanmadığı bildirildi.
Haberin fotoğrafları