kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Benimki para hırsı değil sadece bir ruh tatmini!

EYLEM BİLGİÇ GÜNAYDIN / Fotoğraf: Korkut KALAYCI
'Binbir Gece'nin 'Mert'i Merih Ermakastar; dublaj, radyo programcılığı ve müzisyenlik gibi işler de yapıyor. Genç yetenek, ruhunu bir anda birçok işle ilgilenerek tatmin ettiğini söylüyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Benimki para hırsı değil sadece bir ruh tatmini!
'Binbir Gece' adlı dizide Tardu Flordun'un canlandırdığı 'Kerem' karakterinin yakın arkadaşı 'Mert'i canlandıran Merih Ermakastar 10 parmağında 10 marifet olan biri... 8 yaşında oyunculukla tanışan, konservatuvarda trompet eğitimi alan, radyo programları ve dublaj yapan Ermakastar, yerinde duramayan bir insan. Serdar Ortaç'ın orkestrasında trompet çalan ve yaptığı şovlarla dikkat çeken genç sanatçı, hiçbir sıfatından vazgeçmeyi düşünmüyor...

* Size mesleğiniz sorulduğunda ne diyorsunuz?
Oyuncu ve müzisyenim...

* Sizin için bunlardan biri, daha ön planda değil mi?
8 yaşında kamera karşısına geçer, 9 yaşında da piyanoyla tanışırsanız, sizce hangisi ön plana çıkabilir? Her ikisi de benim mesleğim. İlk filmim Orhan Gencebay ile Gülşen Bubikoğlu'nun başrolü paylaştığı 'Leyla ile Mecnun'du. Sonra birçok film geldi. Bu arada trompet eğitimi de aldım.

CENK EREN'LE ÇALIŞTIM
* Müzik okumak yerine neden konservatuvarın oyunculuk bölümüne girdiniz?
Bir kere tadını almıştım. Mimar Sinan'ın tiyatro bölümünü kazandım. Aynı zamanda bazı dizilerde rol aldım. Bu arada 'The Night Train' adlı bir gruptan, trompet çalmam için teklif geldi. Bir yıl birlikte çalıştık. Grup dağıldıktan sonra da 2.5 yıl Cenk Eren'e vokalistlik yaptım.

BÖYLE ŞARJ OLUYORUM
* Rock ve Blues yapan bir müzisyenken, birden eller havaya tarzı eğlence müziğine geçmeniz biraz tuhaf değil mi?
Ben böyle biriyim işte. Belki de bu şekilde şarj oluyorum. Bir keresinde bir abim bana, "Artık bir işte karar kıl" demişti. Çünkü o dönemde hem sahneye çıkıyor, hem oyunculuk, hem dublaj, hem de radyoda program yapıyordum. Aslında hala da böyle devam ediyor. Bu, benim hoşuma gidiyor. Hayatın tadını böyle çıkarıyorum.

* Bu durumun nedeni maymun iştahlılık mı, yoksa daha çok para kaynağına sahip olmak mı?
Bu ruh tatmini. Haz almasam, mutlu olmasam bu işlerin hiçbirini yapamam zaten. Dublajdan ne kadar keyif alıyorsam, oyunculuktan da o kadar keyif alıyorum. Oyunculuktan ne kadar keyif alıyorsam müzisyenlikten de o kadar keyif alıyorum. Bu işlerin hiçbiri için, 'yapmasam da olur' demem söz konusu değil!