kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Yasemin Conka

Müebbetim Hamdi Abi filmde beni tahliye edin!

MEHMET ÇALIŞKAN / MAGAZİN
Tutukluların oynadığı 'Bayrampaşa Ben Fazla Kalmayacağım' filminin yönetmeni Hamdi Alkan: Müebbet mahkumunun rol gereği tahliye olmak istemesi beni çok etkiledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Müebbetim Hamdi Abi filmde beni tahliye edin!
Geçen hafta vizyona giren Bayrampaşa Ben Fazla Kalmayacağım' adlı filmin yönetmeni Hamdi Alkan ile başrol oyuncusu Vural Çelik, çekimler sırasında psikolojilerinin çok bozulduğunu dile getirdi. 50 gün süren çekimlerde günde 15 saat tutuklularla birlikte olan Alkan, kendisini en çok etkileyen olayı şöyle anlattı: "Senaryo gereği tutuklulardan biri tahliye olacaktı. Bir tutukluya "Bu rol senin" dedikten sonra, oyuncu kadrosunda olmayan bir başka tutuklu sete geldi. Bana, 'Hamdi Abi! Ben müebbetim. Filmde ben tahliye olayım' diye yalvarmaya başladı.

BAHÇEDE GİZLİCE AĞLADIM
Tahliye sahnesi olduğunu öğrenmiş ve müdürden izin alıp sete gelmişti. Onun isteğini kabul ettim. Gözyaşlarımı çok zor tutuyordum. Bir süre sonra çekimi durdurdum ve bahçeye koştum. Ağladığımı kimse görsün istemediğimden, bahçede ağladım." Filmin başrol oyuncusu Vural Çelik ise, hapishane ortamında şahit olduğu ve gözlemlediği dramların, psikolojisini nasıl etkilediğini şu sözlerle ifade etti:

YENİ YENİ KENDİME GELİYORUM
"
Duyunca kanımızı donduran suçları işlemiş insanlarla dertleştik. İki cinayet işlemiş bir tutuklu, terlediğim zaman bana havlu getiriyordu. Böyle birinin iki insanı öldürdüğüne inanmak zor. Bu ikilemler psikolojimi bozdu. Çekimler bitince hep bunları düşündüm. Yeni yeni kendime geliyorum."
Haberin fotoğrafları