kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Demirören ve yeni projeleri

Yeni Haber
Beşiktaş Kulübü Olağan Yıllık İdari ve Mali Genel Kurul toplantısı başlarken, Kulüp Başkanı Yıldırım Demirören, yeni stat projelerini genel kurul üyelerine açıkladı.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Yıldırım Demirören, başta yeni stat projesi olmak üzere, diğer projelerle ilgili bilgiler verdi.

''Beşiktaş'tan korkuyorlar. Onun için de bilinçli bir şekilde yıpratma karalama kampanyası yapıyorlar'' diyen Demirören, daha sonra Beşiktaş Kulübü'nün projelerini anlattı.

YENİ STAT PROJESİ

Demirören, yeni stat projesi ile ilgili olarak dünyanın önde gelen bir firması ile anlaştıklarını belirterek, ''Bu firma, Wembley, Arsenal'in Emirates ve Benfica statlarını yapmıştır. Yeni stadımız spor ve kültür hizmetlerini birarada yapacaktır. Amacımız stadımızı yılda 200 gün boyunca çalıştırmaktır'' dedi.

Avrupa'nın en modern statlarından birine sahip olacaklarını kaydeden Demirören, ''Stadımız üstü kapalı olarak yapılacaktır. Stat projesinin bugünlere gelmesinde desteği olan Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Sayın Murat Başesgioğlu'na ve federasyon başkanımız Sayın Hasan Doğan'a teşekkür ederim'' diye konuştu.

TÜRKİYE VE İSTANBUL'UN GÖZBEBEĞİ OLACAK

Yıldırım Demirören, stat ve kültür merkezinin istanbul ve Türkiye'nin gözbebeği olacağına inandığını dile getirerek, şöyle devam etti:

''Gerekli izinleri tamamladıktan sonra, en kısa zamanda hatta mayıs ayı sonunda kazmayı vurup bu stat ve kültür merkezini 18 ay gibi kısa bir sürede Beşiktaşımız'a kazandırmak istiyoruz. Stadımız 42 bin kişi kapasiteli olacaktır. 18 bin kişilik üst tribün, 18 bin kişilik alt tribün, 6 bin loca olacak. Bu projeyi hazırlarken en çok dikkat ettiğimiz husus, tarihsel yapıyla yeniliği biraraya getirmek oldu. 2500 araçlık otopark ve stadın bünyesinde 5 bin kişilik tiyatro, konferans ve fuar alanı bulunacaktır.''

ZEYTİNBURNU VE KASAMPAŞA STATLARI


Stadın inşaası sürerken bir sezon boyunca Zeytinburnu veya Kasımpaşa stadında oynamayı planladıklarını anlatan Demirören, Avrupa maçlarını ise Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynamayı düşündüklerini ifade etti.Demirören, yeni stadın maliyetinin 80 milyon Avro civarında olacağını belirterek, şöyle devam etti:

''Şu an 40 gün maç için çalışan stadımız, üstü kapalı olduğu için 200 gün çalışacaktır. Bu da kulübümüze kombine ve loca satışlarımızla beraber senelik 40 milyon Avro gelir getirecektir. Bu benim değil, Beşiktaş'ın projesidir. Bana göre spor alanında en önemli projedir. Bu proje, Her Beşiktaşlı'nın sahip çıkması gereken, engellemelere set çekmesi gereken, bilmeden konuşanları susturması gereken, yardım ve destek olması gereken bir projedir. Camiamıza hayırlı olsun.''

DİĞER PROJELER

Yıldırım Demirören, Türkiye'nin eğitimde öncü ve lider kuruluşlarından olan Bahçeşehir Üniversitesi ile Türk kulüpçülük tarihinin ilk spor akademisini kuracaklarını anlatarak, ''Bu akademide yetiştireceğimiz genç yetenekler, Beşiktaş ilkelerinin ve ahlakının yeni nesillere ulaşmasında öncü olacaktır. Külübümüz her zaman olduğu gibi bir ilke imza atmıştır. Bu yolun sonu Beşiktaş Üniveristesi'dir'' dedi.Demirören, Akatlar, BJK Plaza ve Nevzat Demir Tesisleri'ne de değinerek, şunları söyledi:

''Sayın Serdar Bilgili döneminde inşaatına başlanan, bizim dönemimizde biten Akatlar Spor Kompleksi, kulübümüzün gurur kaynağıdır. Ayrıca bu kompleksin içindeki Sporium, Türkiye'nin en büyük sağlık ve spor kompleksidir. Onursal Başkanımız Süleyman Seba zamanında yapılan BJK Plaza, kulübümüzün ayrı bir gücü olmakla birlikte kulübe gelir sağlamaktadır. BJK Nevzat Demir Tesisleri, Avrupa'nın sayılı tesislerindendir. Nevzat Demir gibi karşılık beklemeden kulübümüze destek verenlere teşekkür ederiz.''

FULYA PROJESİ

Fulya Projesi ile ilgili de genel kurul üyelerine bilgi veren Demirören, ''Fulya Projesi müteahidi Aşçıoğlu İnşaat ile yaptığımız anlaşma sonucunda, yıllardan beri kullandığımız Şan Ökten Tesisleri 1 yıl içinde sosyal tesis olarak kulübümüzün ve büyüklerimizin hizmetinde olacaktır. Bizler için büyük bir ihtiyaçtı, şimdiden camiamıza hayırlı olsun'' dedi.

''Türkiye'nin kıskandığı Fulya projesinde tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum'' diyen Demirören, ''Dünyada sayılı kulübe nasip olan, Türkiye'de tek olan ve senede 13-14 milyon dolar gelir getirecek projemizin inşaatı son hızıyla devam etmektedir ve eylül ayı sonunda tamamlanacaktır. Bu yatırım gücümüze güç katacaktır'' diye konuştu.

BEŞİKTAŞ'IN BÜYÜKLÜĞÜ SAYDIKLARIMDIR

Yıldırım Demirören, biten ve bitecek olan projelerden, bazılarının rahatsız olduğunu kaydederek konuşmasını şöyle tamamladı:

''Beşiktaş'ın büyüklüğü ve gücü bu saydıklarımdır. Biten ve bitecek olan projeler bazılarını rahatsız etmekte ve korkutmaktadır. Doğrudur korksunlar, Sizlerden aldığımız kuvvetle, sizlerin ve bizlerin birlikteliği ile önümüz açık, yolumuz ferahtır. Bugün yapılmakta olan mali kongreden Beşiktaşımız'ın daha da güçlenerek çıkacağına inanıyorum.''

BEŞİKTAŞ'IN BORCUNUN 90 MİLYON YTL OLDUĞU AÇIKLANDI

Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Kenan Öner, bu sezon yaşadıkları hakem hatalarına rağmen Turkcell Süper Lig'de halen şampiyonluğun en güçlü adayı olduklarını söyledi.

Kulübün olağan idari ve mali genel kurulunda konuşan Öner, Fortis Türkiye Kupası'nı üst üste 3. kez almayı hedeflediklerini belirterek, ''2007-08 sezonunun ilk yarısında hepinizin yakinen takip ettiği ve de bildiği gibi, yaşadığımız hakem hataları nedeniyle göz göre göre kaybedilen puanlara rağmen, zirvenin içinde kalıp şampiyonluk mücadelesini sürdüren takımımız, halen süper ligde şampiyonluk hedefinin en güçlü adaylarından birisidir'' dedi.

Geçen sezonun bitmesinin ardından dürüst kişiliği, çalışkanlığı ve başarıları ile tanınan kendi evlatları Ertuğrul Sağlam'ı takımın başına getirdiklerini kaydeden Kenan Öner, şunları söyledi:

''Her biri Beşiktaş formasının değerini ve anlamını bilen futbolculardan oluşan, genç ve kaliteli kadromuza, aynı anlayışı benimseyebilecek, mücadeleci yıldız futbolcular ekleyerek, özlenen başarılara ulaşabilecek bir takım oluşturma gayreti içinde olduk. Kulübümüzün gözbebeği olarak baktığımız, her zaman övündüğümüz ve emek verdiğimiz altyapımızdan Beşiktaş ahlakına sahip, takımımızın ve milli takımın geleceğini oluşturacak yıldızları yetiştirmeye devam ediyoruz. PAF takımımızdan (A) takımımıza aralıklarla kazandırılan 11 oyuncumuz, yaptığımız önemli çalışmaların en kısa vadedeki karşılığıdır. Bu anlamda altyapımızdan yetişen oyuncularımız Serdar Özkan ve İbrahim Kaş'ın 2008 Avrupa Şampiyonası grup eleme maçlarında (A) Milli takımımızın formasını giymeleri ve kulübümüzü temsil etmeleri, hepimizi gururlandırmıştır.''Kenan Öner, kulüp bünyesinde çeşitli branşlarda yaklaşık 3 bin kadar sporcunun eğitim aldığını ifade ederek, ''Spor okullarımız, kulübümüz için hem önemli bir gelir kaynağı, hem altyapılarımızı besleyen sporcu kaynağı, hem de Beşiktaşlılığın temellerinin atıldığı bir birim olarak düşünülmüştür. Başkanımızın konuşmasında değindiği, Beşiktaş Spor Akademisi faaliyete geçtiğinde bu birimlerle koordineli bir biçimde çalışarak, tüm sporcuların bilimsel şekilde yetiştirilmesine imkan sağlayacaktır'' diye konuştu.

Öner, sportif çalışmaların yanı sıra idari alandaki faaliyetleri neticesinde kulübü ileriye taşıyacak projelere imza atıldığını ve Beşiktaş'ın gelirlerini artıracak çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, ''Bu doğrultuda yürüttüğümüz geceli gündüzlü çalışmalar neticesinde, rakipleri içerisinde aktif değerleri en yüksek hale gelen ve maddi olarak sabit gelir bakımından en güçlü olan kulüp, göğsümüzü gererek ve onur duyarak ifade etmek istiyorum ki büyük Beşiktaş'dır'' dedi.Genel sekreter Öner, kendi içlerinde tek yürek oldukları takdirde birbirlerine sarılarak dayanışma içerisinde olmaları durumunda Beşiktaş'ın önünün açık ve güzel olacağını dile getirdi.

BJK Müzesi'nin Türkiye'de Kültür Bakanlığı tarafından onaylı özel müzeler kapsamına alınan ilk spor müzesi olarak tarihi bir ilki gerçekleştirdiğini kaydeden Kenan Öner, ''Ulu Önder Atatürk'ün sevgi ve ilgi duyduğu, kader birliği ettiği ilk spor kulübü olmanın gururunu yaşarken, İletişim Komitemiz tarafından yapılan faaliyetlerle de ''Ata''yı Beşiktaş'la özdeşleştirdik. Atatürk'ün eserlerini yaşatmayı birinci vazifemiz kabul edip, 23 Nisanlar'da, Cumhuriyet Bayramları'nda, 19 Mayıs'larda, 30 Ağustoslar'da organizasyonlar düzenleyen tek spor kulübüyüz'' diyerek sözlerini tamamladı.

BORÇ 90 MİLYON YTL

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Ertunç Soğancıoğlu ise üyelere mali konularda bilgi verdi.

Soğancıoğlu, 31 Aralık 2007 tarihi itibariyle kulüp başkanı Yıldırım Demirören'in alacağı dışında borcun 50.6 milyon YTL olduğunu söyledi.Ertunç Soğancıoğlu, Demirören'e olan borcun ise 34 milyon dolar olduğunu kaydetti.

Bu arada Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ'nin borcunun 69 milyon 642 bin YTL olduğu, AŞ'nin alacağının ise 28 milyon 68 bin YTL'yi bulduğu açıklandı. Derneğin borcunun ise 51 milyon 68 bin YTL, alacağının ise 3 bin 591 YTL olduğu ifade edildi.

Kulübün toplam borcunun ise 90 milyon 89 bin YTL olduğu açıklandı.Toplantıda söz alan denetleme kurulu başkanı Alper Kuş ise yaptıkları çalışmalarla ilgi bilgi vererek, ''Yönetim kurulunun ibra edilmesini siz genel kurul üyelerinin oylarına sunuyorum'' dedi.

Bu arada divan kurulunun faaliyet raporunu okuyan divan kurulu yönetim kurulu üyesi ve Beşiktaş'ın eski futbolcusu Mehmet Özdilek, üyelerden büyük alkış aldı.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 23 15 6 2 46 18 51
2 Fenerbahçe 23 15 5 3 48 25 50
3 Beşiktaş 23 15 4 4 36 23 49
Tümünü göster...
4 Sivas 23 15 3 5 34 17 48
5 Kayseri 23 12 8 3 38 18 44
6 Trabzon 23 9 5 9 33 29 32
7 Denizli 23 8 5 10 29 30 29
8 G.B. Oftaş 23 7 7 9 24 25 28
9 Ankaragücü 23 7 7 9 23 31 28
10 G.Birliği 23 7 6 10 34 33 27
11 Bursa 23 6 9 8 24 26 27
12 Gaziantep 23 7 5 11 26 36 26
13 İ.B.B. Spor 23 6 7 10 29 32 25
14 Konya 23 7 4 12 26 44 25
15 Ankaraspor 23 5 8 10 23 29 23
16 Ç.Rize 23 6 4 13 24 46 22
17 V.Manisa 23 5 6 12 32 43 21
18 Kasımpaşa 23 4 3 16 17 41 15
13:30
Ankaraspor - Kayserispor
Turkcell Süper Lig
13:30
Sivasspor - Ç.Rizespor
Turkcell Süper Lig
13:30
İ.B.B. Spor - Ankaragücü
Turkcell Süper Lig
15:00
Trabzonspor - V.Manisaspor
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
19:00
Galatasaray - Kasımpaşa
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
Haftanın Maçları
23. Hafta
 Denizli 1  
  Beşiktaş 2  
 Gaziantep 1  
  G.B. Oftaş 1  
 G.Birliği 6  
  Konya 1  
 Fenerbahçe 0  
  Bursa 2  
 Ankaraspor 0  
  Kayseri 3  
 Sivas 0  
  Ç.Rize 0  
 İ.B.B. Spor 1  
  Ankaragücü 2  
 Trabzon 2  
  V.Manisa 2  
 Galatasaray 0  
  Kasımpaşa 1  
Haftanın Maçları
24. Hafta
 Ç.Rize G.B. Oftaş  
 Kasımpaşa G.Birliği  
 V.Manisa İ.B.B. Spor  
 Bursa Sivas  
 Ankaragücü Fenerbahçe  
 Ankaraspor Gaziantep  
 Konya Trabzon  
 Kayseri Denizli  
 Beşiktaş Galatasaray