kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sabit ücrete yargı onayı

Yeni Haber
Beykoz Tüketici Hakem Heyeti'nin Türk Telekom'un her ay abonelerinden tahsil ettiği sabit ücretin geri ödenmesine yönünde verdiği karar, İstanbul 4. Tüketici Mahkemesi tarafından iptal edildi. Mahkeme kararıyla, Telekom'un aldığı sabit ücrete yargı onayı verilmiş oldu.

Türk Telekom'dan yapılan açıklamada, daha önce de aynı konuda mahkemelerin birçok benzer karara imza attığı anımsatılarak, "Böylece telefon hizmetinde erişim maliyeti, bir başka deyişle, müşteriye tahsis edilen hattın her zaman konuşulabilir durumda tutulması karşılığında alınan bir ücret olan sabit ücretin hukuka aykırı hiçbir yanının olmadığı anlaşılmış oldu" denildi.

Açıklamada, Telekom'un sabit ücret uygulamasının hukuka uygun olduğu, bu tür Tüketici Hakem Heyeti kararlarının mahkemelerce iptal edildiği ifade edilerek şöyle denildi:

"Söz konusu Beykoz Tüketici Hakem Heyeti kararının Mahkemece iptali ile artık şirketimizin bu konudaki haklılığının ve uygulamasının hukuka uygunluğunun müşterilerimizin menfaati açısından ilgili herkes tarafından anlaşılacağını umut ediyoruz."

(ANKA)