kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Başbakan Erdoğan, AK Parti grup toplantısında muhalefet ve spekülasyon yapanları eleştirdi.

'Spekülasyon gayretine giren karşısında bizi bulur'

ANKARA
Geçmişte borsada olan spekülatörlerin şimdi borsanın dışında da çıkmaya başladığını belirten Başbakan Erdoğan "Spekülasyon gayretinde olanlar karşısında bizi bulur" dedi..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ekonominin "sapasağlam" yoluna devam ettiğini belirterek, "felaket tellalı" olarak nitelediği spekülatörleri hedef aldı. Erdoğan, "Kim Türkiye'yi karamsarlığa sokmak istiyorsa kaybetmekten başka yolu yoktur. Kimse bu ülkede spekülasyon gayretine girmesin, girerse karşılarında bizi bulurlar" dedi. Erdoğan, dün AK Parti grubunda ağırlıklı olarak ekonomideki son gelişmeleri anlattı. Ekonomideki olumlu havayı olumsuza çevirmek için kampanyalar yürütüldüğüne dikkat çeken Erdoğan, "Son beş yıl da Türkiye'nin kaynağı yok, kriz çıkacak. Türkiye bu dalgalanmaları kaldıramaz, aşamaz dediler. Kriz için tarih verdiler. Ancak felaket tellallarının hayali senaryosu boşa çıktı" dedi.

SPEKÜLATÖRLER BORSA DIŞINDA
Ekonomide hedeflerinin açık olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, kararlılıkların ve disiplinlerinin ispata gerek duyulmayacak kadar net olduğunu belirtti. Erdoğan, "Kim Türkiye'yi karamsarlığa sokmak istiyorsa kaybetmekten başka yolu yoktur. Kimse bu ülkede spekülasyon gayretine girmesin. Girerse karşılarında bizi bulur. Bazı spekülatörler var. Geçmişte borsada olurdu bu tür spekülatörler. Şimdi borsanın dışında da bazı spekülatörler çıkmaya başladı" dedi.

MUHALEFETE ELEŞTİRİ
OECD'nin Türkiye'nin uzun yıllardır 5 olan risk kategorisini 4 olarak değiştirdiğini, bunun da sevindirici bir gelişme olduğunu belirten Erdoğan, CHP lideri başta olmak üzere bazı çevrelerin Türkiye'nin dış borcunu saptırarak, doğru konuşmadığını ve çok büyük rakamlara tırmandırdığını savundu. 400-450 milyar dolar gibi rakamdan söz edildiğini belirten Erdoğan, özel sektörün borcunun da kamu borç stoku içinde gösterildiğini yineledi. Başbakan Erdoğan, konuşmasında muhalefeti eleştirerek "Çok ayıptır. Bunlar bu işi hiç bilmiyor. Türkiyemizin kamu borç stoku 249 milyar YTL'dir. Borcumuz budur" dedi. Türk ekonomisine karamsar tablo çizmenin iyi niyetle bağdaşmayacağını söyleyen Erdoğan, "Başta ABD olmak üzere gelişmiş ülkeleri etkileyen bir dalgalanma olduğunu biliyoruz. Bu dalgalanmaların ekonomilere az ya da çok etkisi olacaktır. Ancak Türkiye bu dalgalanmadan da başarıyla geçecektir, geçmişte olduğu gibi" diye konuştu.