kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
UniCredit’in İstanbul’da yapacağı yönetim kurulu toplantısı öncesi Koç Grubu ve UniCredit yetkilileri birlikte basın toplantısı düzenledi.

Türk ekonomisi olgunluk sınavını geçti

Mustafa Koç, "Piyasaların çalkantılı olduğu bir dönemde Türkiye ekonomisi bize göre bir olgunluk sınavı verdi" diye konuştu Koç, ekonomide belirtilerin olumsuz olmadığını kaydetti, ancak son tartışmaların reformların önünde engel olmaması gerektiğini söyledi ..
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, global ekonomik göstergelerin olumsuz yönde değiştiği ve piyasaların çalkantılı olduğu bir dönemde Türkiye ekonomisinin bir olgunluk sınavı verdiğini, vermeye de devam ettiğini bildirdi. Mustafa Koç, Yapı Kredi Bankasının hissedarı UniCredit'in İstanbul'da gerçekleştirilecek yönetim kurulu toplantısı öncesinde düzenlenen basın toplantısında, küresel belirsizliklere karşın makro görünümü nispeten güçlü, orta vadede belirtilerin çok olumsuz olmadığı bir dönemden geçildiğine dikkat çekti. Mustafa Koç, faizlerin yavaş da olsa düşmesi ve iç talebin kısmen canlanmasıyla 2008 için yüzde 5 olan büyüme hedefinin gerçekleşmesini, finans sektöründe ise istikrarlı ve pozitif bir ortamın devamını beklediklerini aktardı.

HER ALANDA LİDERLİK
Konuşmasında global dalgalanmalara da işaret eden Koç, şunları söyledi: "ABD'de başlayan ve global ekonomide etkileri görülecek dalgalanmaları, durgunluk eğilimlerini son derece yakından takip ediyoruz. Riskin arttığı dönemlerde gereken tedbirleri hemen alacak ve olası bir sarsıntıdan en az etkilenecek şekilde kendimizi konumluyoruz. Yurtdışı finansal piyasalardaki çalkantıya rağmen, kredi büyümesi, sağlam aktif kalitesi, sağlıklı gelir artışı, şube sayısındaki artış gibi olumlu gelişmeler iyimserliğimizi artırıyor." Koç, "Yapı ve Kredi Bankası'nı, Türkiye'de her alanda liderlik konumuna yükseltmeyi amaçlıyoruz. Bu doğrultuda emin adımlarla ilerliyoruz. Hamlelerimizi buna göre gerçekleştirmeye çalışıyoruz'' dedi.

RAKİPLER DE AGRESİF
Mustafa Koç, bu süreçte agresif rakiplerin zorluklardan biri olacağını ifade ederek, "Rakipler çok agresif. O yüzden 2-3 sıra üste çıkma gibi çok zorlu bir görevimiz var. Ancak, bunu yapabileceğimize inanıyorum'' şeklinde konuştu. Koç, Sosyal Güvenlik Reformu gibi bir an önce uygulamaya konması gereken reformlar olduğunu kaydederek, "Çünkü öteledikçe bu iş karşımıza geometrik olarak büyüyen bir canavar şeklinde çıkacak. Bunu da finans sektörü ne şekilde kaldırabilir o da bir muamma'' görüşünü dile getirdi. Koç, "Son zamanlarda kamuoyunu meşgul eden birtakım gündemlerin de bu reformların önünde bir blok veya engel teşkil etmemesi lazım geldiğini düşünüyorum'' dedi.