kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
‘ANNE’ DEĞİL ‘TEYZE’ Evren teyzeleri Gönül ve Meryem’in her şeyi. Kızlar ona ‘anne’ diye sarılınca ‘teyze’ diye düzeltiyor. "Bana bir şey olursa ikinci defa annesizliği tatmasınlar" diyor.

İkizlerin teyzesine bir 'kalp' aranıyor

Nurdeniz KUTSEL HABER MERKEZİ
Esin Sak kalp büyümesinden öldüğünde ikiz kızları 9 aylıktı. Onları ikizi Evren sahiplendi. Ancak o da aynı hastalığa yakalandı ve uygun bir kalp bekliyor..
Evren ve Esin Sak, tek yumurta ikiziydi. Doğdukları andan itibaren hiç ayrılmayan kız kardeşler birbirlerine çok düşkündü. 23 yaşında evlenen Esin'in de tek yumurta ikizi kızları oldu. Bebekleri henüz 9 aylıkken aniden rahatsızlanan Esin kalp büyümesi sonucu kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Esin'in geride kalan ikiz kız çocukları Gönül ve Meryem'e ikiz kız kardeşi Evren annelik yapmaya başladı. Ancak Evren ve Esin kardeşlerin kaderi de aynı çıktı. Kardeşinin ölümünden 3 ay sonra rahatsızlanan Evren de kalp krizi geçirip hastaneye kaldırıldı. Bir hafta boyunca yoğun bakımda kalan genç kadına, ikizine konulan teşhis konulmuştu. Evren Sak direndi, hayata geri döndü ancak kalbi işlevini tam anlamıyla yerine getiremiyordu. Acil kalp nakline ihtiyacı vardı.

YEĞENLERİ HER ŞEYİ
Şimdi Evren 29 yaşında. Minik ikizler Meryem ve Gönül ise biricik teyzelerinin özverili bakımıyla 6 yaşına geldi. Aradan geçen süre boyunca hayatta kalabilmek için mücadele eden Evren, ölümü 2 kez yanılttı. Dönem dönem ağırlaşan ve nefes alamaz hale gelen Evren Sak, hayatta kalmak için direndi. Aradan geçen 5 yıl boyunca genç kadına uygun bir kalp bulunamadı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde düzenli tetkikleri yapılan Evren, kendisini hayata ve yeğenlerine bağlayacak kalbi bekliyor. Kaderlerinin kendisi ve kız kardeşine benzemesini istemeyen Evren Sak, biricik yeğenlerini de doktor kontrolünde tutuyor. Kendisine "anne" diye sarılan yeğenlerini her seferinde "bana teyze deyin" diyerek uyaran Evren "Kızlar hem annelerini unutmasınlar, bana benzeyen gerçek annelerinin hatırasını çiğnemesinler, hem de bana anne gibi bağlanmasınlar. Uygun kalp bulunamaz da bana bir şey olursa ikinci defa annesizliği tatmasınlar istiyorum" diyor.
Haberin fotoğrafları