kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sahte doktor 10 yıl hiç falso vermedi

Gürkan DÜZENLİ / SABAH
Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesindeki sağlık ocağında 4.5 yıldır görev yapan Zekiye Bahar Karasu'nun, 10 yıldır sahte doktorluk yaptığının ortaya çıkmasının şoku sürüyor. Doktorun sahte olduğunu öğrenince çok şaşıran Sema Deniz Yılmaz, kulağı ağrıyan oğlunu sağlık ocağına götürdüğünü söyleyerek, "Kabakulak teşhisiyle ilaç verip Edremit'e sevk etti. Edremit'teki doktorun verdiği ilaç yan etki yaptı. Yeniden sağlık ocağına gittik. Zekiye Hanım, bize bu ilacın yetişkinler için olduğunu söyleyip değiştirdi. Oğlum da iyileşti" dedi.

SAĞLIK BİLGİSİ ÇOK İYİ
Küçükkuyu beldesinin doktor olan Belediye Başkanı Yusuf Aksoy, seçilmeden önce kısa bir süre Zekiye Bahar Karasu ile çalıştığını ve herhangi bir şeyden şüphelenmediğini söyleyerek, "Şunu kesinlikle söyleyebilirim ki iyi bir sağlık bilgisi vardı. Bugüne kadar hiç şikâyet gelmedi" dedi.

Eşi de bilmiyordu
Ailesinin doktor olmasını çok istediği Zekiye Karasu'nun (36), eczanede kalfa olarak çalışan eşinin de durumdan haberdar olmadığı ortaya çıktı. Karasu tayinde ısrar edince, Bakanlık diplomasının sahte olduğunu belirledi.