kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Askeri araç şarampole yuvarlandı

AA
Yeni Haber
Van'ın Muradiye ilçesindeki askeri üste görev yapan 8 askeri taşıyan paletli kar aracı, kar yağışı ve tipi nedeniyle şarampole yuvarlandı.

Kazanın ardından araçta mahsur kalan 8 askeri kurtarmaya giden 5 kişilik ekibin de yolda mahsur kaldığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Muradiye ilçesine 35 kilometre uzaklıktaki 3 bin 200 metre yüksekliğindeki Pirreşit Dağı'nda bulunan askeri üste görev yapan 8 asker, nöbet değişiminin ardından ilçeye gitmek üzere askeriyeye ait paletli kar aracıyla yola çıktı.

Kar yağışı ve tipi nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü yolda, askerleri taşıyan araç kayaya çarparak, 50 metrelik uçurumdan şarampole yuvarlandı.

Kazadan yara almadan kurtulan askerlerin, olayı İlçe Jandarma Komutanlığına telsizle bildirmesi üzerine askerleri kurtarmak için Van Sağlık İl Müdürlüğünden yardım istenildi.

Sağlık Müdürlüğüne ait paletli kar aracı, aralarında bir askeri personel ile Muradiye Özel İdaresi Şantiye Şefi Emrah Çayırlı ve Anadolu Ajansı Muradiye Yurt Muhabiri Seracettin Seçkin'in de bulunduğu 5 kişilik ekiple Pirreşit Dağı'nda mahsur kalan askerleri kurtarmak için saat 15.00'da ilçeden hareket etti.

Yolun 27. kilometresine kadar ulaşan kurtarma ekibini taşıyan paletli araç da yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kara saplandı.

Tüm uğraşlara rağmen saplandığı yerden çıkartılamayan kurtarma aracındaki 5 kişi, Muradiye Kaymakamı Ömer Sağlam'dan yardım istedi.

Kaymakam Sağlam da konuyu Van Sivil Savunma Müdürlüğü ve İl Özel İdaresine ileterek, mahsur kalan 9'u asker 13 kişinin kurtarılması için yardım istedi.

İl Özel İdaresi ile Sivil Savunma Müdürlüğüne ait iş makineleri ve arama kurtarma ekiplerinin, bölgeye hareket ettiği bildirildi.

Bu arada, şarampole yuvarlanan araçtaki askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğu, mahsur kalan 13 kişinin, araçlar içinde kurtarılmayı bekledikleri kaydedildi.